Vienkārši pagatavojams, garšīgs, turklāt veselīgs našķis- auzu pārslu cepumi ar žāvētiem augļiem un riekstiem. “Cepumiņi sanāk ļoti garšīgi un nav grūti pagatavojami, tā kā tik uz priekšu!”-mudina Nataša.
Sastāvdaļas:
250g auzu pārslas
2 olas
100g cukurs
125g sviests vai margarīns
rieksti ap 100g
žāvētas plūmes ap 100g
dateles ap 100g
Pagatavošana:
Apgrauzdējam uz pannas auzu pārslas, tad būs aromātiskāki cepumi.
Plūmes, dateles sagriežam mazākos gabaliņos. Apgrauzdējam riekstus, sasmalcinām mazākos gabaliņos.
Izkausējam sviestu/margarīnu, atdzesējam, pievienojam auzu pārslām, izmaisām.
Olas putojam ar cukuru, pielejam auzu parslām, izmaisām un pievienojam riekstus, dateles, plūmes.
Kārtīgi izmaisām un ar karotīti liekam uz cepampannas, kurai uzklāts cepampapīrs .Cepam 200 grādos ap 15-20 minūtēm.
Tikko izcepti cepumi ir vēl mīksti un trausli, bet kad atdziest paliek cietāki, kraukšķīgāki, bet arī ne pārak cieti.
Var pievienot jebkādus riekstus un jebko žāvētu -dzērvenes, ķiršus, aprikozes utt. un to daudzumu var variēt, kā pašiem labāk patīk. Cepumiņi sanāk ļoti garšīgi un nav grūti pagatavojami, tā kā tik uz priekšu!