Sastāvdaļas:
375 g milti
100 g sviests
40-50 g cukurs
rīvēta miziņa no 1/2 citrona
2,5 ml piens
50 g raugs
nedaudz kurkums dzeltenajai krāsai
Pildījumam:
sviests,
cukurs,
rozīnes
mandeles
kanēlis
ola pārsmērēšanai
Pagatavošana:
Ieber bļodā miltus un sviestu, ar pirkstiem plūkājot , un rokas pamērcējot miltos, ieplūkā miltos. Pierīvē citrona miziņu.
Raugu ieliek siltā pienā pieliek cukuru un mazliet sāli, izšķīdina un ātri iejauc ātri, saveļot bumbu. Nevajag mīcīt ilgi, to visu dara ātri! Mīkla nelīp pie rokām!
Pāri pārklāj pārtikas plēvi un apklāj ar dvielīti, tur siltumā, kamēr mīkla dubultojas.
Tad mīklu izrullē garenā lentā un virsū klāj sajauktu sviestu ar kanēli un cukuru (es liku pusi uz pusi brūno un balto cukuru)
Tam pa virsu uzkaisa rozīnes un mandeles vai kokosa skaidiņas, vai to, kas katram ir mājās un var izmantot pildījumam.
Mīklu sarullē garā desiņā. Ņem nazi un pārgriež šo desiņu gareniski pa vidu.
Vidus daļā, sagrieztās daļas pārliek vienu otrai krusteniski pāri un veido tādu kā tinumu.
Tad pārceļ uz plāts , galus savieno un izveido apli kā klinģerim.
Pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar cukuru un mandeļu skaidiņām.
Cep 200 grādos 25 minūtes.
Virspusē ņemu konfektes Gotiņa, vismaz kādas 8 gb., pievienoju nedaudz sviestiņu un pavisam mazliet saldo krējumu (vai arī kondensēto pienu), uzkarsēju to un pārleju pāri jau gatavajam kliņģerim.
Kliņģeris sanāk sulīgs un ļoti gards! Turklāt, tas ir ļoti viegli, ātri un elementāri pagatavojams!
KONKURSS ‘MANA SVĒTKU LAIKA RECEPTE’
Pastāsti un parādi mums savas īpašās Ziemassvētku laika un Jaungada receptes!
Balvās gardumi no ceptuves „Lāči” – lai svētki turpinātos arī pēc Jaunā gada!
Vairāk informācijas par konkursu šeit >>>
7 komentāru
Man ir jautajums-patiesam ir 2,5 ml piena???
Visticamāk, ka receptē oriģināli ir bijis domāts 2,5 dl piena, kas atbilst 250ml. Gan jau, ka pārrakstīšanās kļūda. Kam negadās.
Vienīgi, ko varu piebilst, tad 375g milti man likās krietni par maz. Mīkla likās baigi ķepīga. Viss lipa pie rokām. Nu neko liku tādu raudzēties. Izrullēt itkā varēju, ja sabārstīju miltus, sarullēt arī pacentos, bet pēc tam pārgrieztu tā sarullēt vienu virs otras, to gan nevarēju, jo viss plīsa kopā, mīkla bija ļengana un nesaturīga.
….mikla sanaaca kaa pļura (es atvainojos)….Ja tur domāts 250 ml piena,tad pie 375 g miltu taa ir dikti par daudz…jāpliek veel milti vai arii mazaak piena…..redzees,kaads buus galarezultāts.
A olas nevajag?
Pamēģināju. pamaz gan cukurs gan milti.bet uzlabojot nedaudz-sanāk ļoti garšigi..<br>