Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Gandrīz ideālas vakariņas: otrais vakars

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Turpinām izbaudīt, ko nozīmē ‘Gandrīz ideālas vakariņas’ un viss ap to saistītais. Vēlamies vismaz daļēji izjust to, kā jūtas cilvēki, kas piedalās TV šovā un nonāk situācijā, kad nieka pāris stundās jāpagatavo veseli trīs ēdieni. Otrajā vakarā mūs pie sevis uzņēma portāla māksliniece Annija Goldberga, tad nu lasi, kā mums ir gājis.

Annija Goldberga:
Visu nedēļu domas mētājās ap ēdieniem un receptēm un iekšā bija tīkams satraukums. Man patīk uzņemt viesus, jo sevišķi kompānijas, kurās jūtos labi, un tieši tāds ir mūsu, SievietesPasaule.lv  kolektīvs, ar dzirkstošu humoru un interesantiem viedokļiem.
Trešdienu atļāvos paņemt brīvu, gribējās noskaņoties, bez steigas “izšrubēt” māju un izbaudīt gatavošanas procesu. Sajūtas līdzīgas kā pirms darba intervijas vai spēku apkopošana un koncentrēšanās pirms maratona :))

Gribējās pasniegt kaut ko ne pārāk sarežģītu, ar interesantu garšu buķeti un vieglu, piemērotu vasaras pēcpusdienai. Sākām vakaru ar Frappē – auksto kafiju grieķu gaumē ar blūziņu fonā un saulīti aizkaros. vakara gaitā bija iespēja veldzēties ar augļu ledus tēju.

Uzkodās pasniedzu pašas iemīļotos un, manuprāt, vasarai tik piemērotos brinzas – riekstu salātus ar medus mērci. Klāt piekodām arī vieglo krāsnī ceptu tortillu ar sieru un kaperiem. Vispār laikam es lielākoties pārtieku no uzkodām un salātiem, tādēļ otro izdomāt tā, lai būtu ar odziņu, viegla un arī sanāktu garšīga, nemaz tik viegli nebija 🙂

Otrajā pasniedzu vistas fileju zemesriekstu mērcē ar mazajiem jaunajiem kartupelīšiem, brokoļiem un puķkāpostiem tvaicēties, apceptiem garšvielu sviestā.

Saldajā ēdienā ķēru aiz kājas pēdējās zemenes, un pasniedzu gaisīgo zefīra un zemeņu kārtojumu.

Izklaidējāmies spēlējot Alias, ar ko droši vien lielākā daļa lasītāju jau ir pazīstamas. Emocijas, smiekli, pārpratumi un pat drusciņa adrenalīna, un laiks paskrēja nemanot. Liekas, ka vakars bija izdevies, un ciemiņi paēduši un apmierināti.

VIESU ATSAUKSMES

Līga Ozoliņa:
Pēc saspringtās dienas uz vakariņām devos ar cerībām, ka varēsim ne tikai iepazīt jaunas garšas, bet varēsim arī labi paēst! Lai arī Annija vēl ilgu laiku pirms šī ideālo vakariņu maratona bija centusies mūs pārliecināt, ka viņa neko īpašu negatavo, viss piedāvātais bija interesants un, kas būtiski, arī ļoti garšīgs! Man no šī vakara arī pāris atklājumi – rieksti itin labi der arī pie salātiem un otrajiem ēdieniem, vēl, pateicoties atvēsinošajai ledus kafijai, konstatēju, ka auksta kafija garšo labāk kā karsta un der pat man – kafijas nedzērājai! Patika arī ideja par zemesriekstu sviesta izmantošanu kreptīgās vistiņas sautēšanai, jo līdz šim zemesriekstu sviests man asociējās tikai ar brokastu tostermaizi ar jāņogu želeju. Tas, ko es sapratu, Annijai nepatīk aprobežoties ar parastām, ikdienišķām garšām, gluži pretēji – viņai patīk eksperimentēt un mest jaunus izaicinājumus garšas kārpiņām. Jā, viņa varbūt negatavo katru dienu, bet, kad to dara, tad dara to oriģināli.

Šoreiz neko sliktu nevaru pateikt arī par pasākuma atmosfēru. Kā jau atzinām pēc pirmajām vakariņām, mēs esam laba kompānija, kas ir uz tu ar humoru, tāpēc neizdevies vakars vai ne tāda atmosfēra nemaz nav iespējama. Pat tradicionālā Alias partijas pauzēs starp ēdienu pasniegšanu bija tieši laikā un mūsu interpretācijā noteikti nodrošināja veiksmīgam vakaram nepieciešamo smieklu devu.
Paldies par jauko vakaru!

Zane Zvejniece:
Nebija ne jausmas, ko no Annijas gaidīt. Te viņa nāca klajā ar paziņojumiem, ka neko īsti negatavo, tad kaut ko pa ausu galam dzirdēju par picu, tad gailenēm. Vārdu sakot, varēja sagaidīt visu ko.
Jāsaka, man ļoti garšoja Annijas ēdieni. Salātos man patika, ka bija speciāli pagatavota mērcīte, kas bieži vien ir salātu galvenais trumpis, kas arī nosaka to, kādi būs salāti. Svaigie dārzeņi, plus rieksti, siers, viss kopā ļoti labi. Nevar nepieminēt tortillu ar kaperiem – tieši tas, kas pieder pie tādiem salātiem, kādi tika pasniegti. Tāpat arī par otro ēdienu – man tajā garšoja viss. Smaržīgi, skaisti un garšīgi. Atklājums man – zemesriekstu pasta! Saldais, par spīti tam, ka ar zefīriem ,kas vienkāršā veidā man negaršo, bija labs! Kopumā salāti un otrais gan man garšoja labāk, bet tā kā neesmu saldummīle, tad tas ir saprotams.
Izklaide – Alias. Jāsaka, esmu Alias un citu spēļu liela cienītāja. Bieži spēlējam kopā ar ģimeni. Pasmējāmies pašas par sevi, viena par otru un tiešām labi pavadījām vakaru.
Vēl tikai pietrūka mūsu otras Līgas, lai būtu pilns komplekts, bet neskatoties uz to, man likās, ka šis bija tāds mīļš, pozitīvs un jautrs vakars.
Paldies par vakaru Annij;)

Jana Makojeva:
Vakariņas pie mūsu web dizaineres Annijas ļoti gaidīju, laikam jau tāpēc, ka viņa mums tāda mākslinieciska būtne ir ar kuru nekad nav garlaicīgi  un var gan sirsnīgi parunāties, gan pa reizei “paķert uz zoba”. Ierodoties pirmais, ko sajutu bija patīkamā un garšīgā smarža, kas bija piepildījusi Annijas dzīvokli, bija skaidrs: “Gaidām, kaut kas labs!” Un bija arī! Iesākumā Annija mūs cienāja ar “Grieķu auksto kafiju”, jāatdzīstas es tādu dzēru pirmo reizi un biju patīkami pārsteigta par šī dzēriena garšu, jo man kafija asociējas tikai ar karstu, līdz šim..

Par cik šovasar man lielā cieņā ir dažādi salāti un priecājos par katru jauno recepti, tad biju ļoti priecīga par to, ka Annijas pasniegtā uzkoda bija salāti. Es arī agrāk tiku pievienojusi medu dažādiem ēdieniem, taču nekad nevarēju iedomāties, ka to var darīt arī salātiem, iespējams, ka kādam šī saldā garša traucētu, taču man kā saldumu un medus mīlei tas bija tieši laikā. Jau atkārtoti jāsaka, ka kaut ko tādu es ēdu pirmo reiz, bet noteikti, ka ne pēdējo, jo jau tagad mēģinu atcerēties visas sastāvdaļai, lai tādus pagatavotu arī savai ģimenei. Annija tika padomājusi arī par vieglām uzkodām pie salātiem, kas pagatavotas no tortillas, siera, bazilika un kaperiem – ņamma!

Par otro ēdienu vēl šodien domāju. Tas, manuprāt, parādīja Annijas māksliniecisko pusi, jo bija ļoti jauki noformēts. Garša iesākumā mazliet savāda, jo nevarēju saprast no kā tā mērce īsti ir pagatavota, taču kad Annija pastāstīja, ka no zemesriekstu sviesta, tad man viss bija skaidrs – vēl viens jaunums un gardums manām garšas kārpiņām.

Pēc šiem diviem ēdieniem jau pilnībā jutos paēdusi, jo parasti neesmu pieradusi tik daudz ēst, nu vismaz ne pie vienas ēdienreizes, tāpēc bija labi padomāts par to, ka starp ēdiena reizēm derētu mazliet atvilkt elpu un uzspēlēt “Alias”. Tā bija īsta vitamīna C deva, jo it kā šķietami viegli vārdi pēkšņi sagādāja pamatīgu piepūli, lai tos sakarīgi izskaidrotu. Mistiski vārdi, sarežģīta skaidrošana, žesti un jaunvārdi bija šīs spēles pavadoņi. Viss vakars tika pavadīts ļoti jaukā un jautrā noskaņojumā, nemaz nepamanīju cik ātri laiks skrien un tas jau vien liek noprast, ka vakars tieši tāpat kā saldais bija izdevies!

 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu