Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Gandrīz ideālas vakariņas: pirmais vakars

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tā kā pašām gribas izmēģināt un arī jums pastāstīt ko jaunu un interesantu, nolēmām izmēģināt, ko nozīmē ‘Gandrīz ideālas vakariņas’ un viss ap to saistītais. Šajā nedēļā esam sākušas savu Gandrīz ideālo vakariņu maratonu. Vēlamies vismaz daļēji izjust to, kā jūtas cilvēki, kas piedalās TV šovā un nonāk situācijā, kad nieka pāris stundās jāpagatavo veseli trīs ēdieni. Pirmajā vakarā mūs pie sevis uzņēma portāla mārketinga vadītāja Līga Ozoliņa, tad nu lasi, kā mums ir gājis.

Līga Ozoliņa:
„Sākšu ar to, ka man ļoti patīk gatavot, bet vēl jo vairāk man patīk uzņemt ciemiņus. Kad bija skaidrs, ka es pirmā uzņemšu portāla meitenes, atzīšos, mans prāts bija pārņemts ar domām par to, ko pagatavo. Pēkšņi šķita, ka nekas jau nav pietiekami īpašs… Ēdienkarte tika nemitīgi pārdomāta, uz to mudināja arī mainīgie laikapstākļi – milzīgi karstā dienā taču nebūtu prātīgi pasniegt kūpošu sildošas zupas šķīvi, kas turpretim būtu tieši laikā lietainā un vēsā dienā!

Nācās secināt, ka manā firmas ēdienu arsenālā ir vairāk ziemas ēdienu, jo vasarā jau parasti tiek taisīti vienkārši salāti, aukstās zupas utt. Bet saldo ēdienu arsenāls man vispār nav pārāk plašs, tāpēc, ņemot vērā iepriekš kolēģu starpā izskanējušās replikas, ka „saldējums ar augļiem jau nu nav nekāds saldais”, nācās „pasvīst”, domājot, ar ko mums visām panašķoties!

Beigu beigās mans piedāvājums bija sekojošs:
– Uzkodā viegli kokteiļsalāti – recepti lasi šeit
– Pamatēdienā itāļu lazanja – recepti,lasi šeit
– Saldajā cepts kamambēra siers ar zemeņu mērci – recepti lasi šeit

Kā man veicās? Šķiet, ka labi. Uzreiz gan piebildīšu, ka saimniekoju kopā ar savu viengadnieci Karlīnu. Reāli pie gatavošanas ķēros tikai pēc plkst. 15.00, kad līdz noliktajam meiteņu ierašanās laikam bija palikušas vien nieka divas stundas. Ar vienu roku maisīju lazanjas mērces, ar otru griezu salātu lietas. Paralēli vēl centos uzdziedāt un padejot, lai kaut kā izklaidētu Karlīnu. Godīgi? Sajutos kā orķestra diriģents.

Tuvojoties plkts. 17.00, jutu, ka satraukums kāpj, jo parasti vēlos, lai, viesiem ierodoties, galds būtu jau saklāts, viss izskatītos sagatavots. Taču tad nomierinājos, jo neviens taču nezina, cikos, ko es biju paredzējusi pasniegt. Beigu beigās jau viss bija kārtībā, lai gan kāda ekstra pusstundiņa vai vismaz cilvēks, kas pieskata mazo, nebūtu nācis par ļaunu.

Lai arī iepriekš biju paredzējusi veidot vakaru ar tematiku, piemēram, Hiacintes vakariņas sveču gaismā :), pēdējās dienās prasījās mieru. Nolēmu sekot savām sajūtām, jo, manuprāt, visnepareizāk ir ievērot vakara tematiku, ja pašam un/vai viesiem tas nāk ar piespiešanos.  

Kopumā atmosfēru savās vakariņās vērtēju kā nepiespiestu un vismaz pašai bija mierīgas vakarēšanas sajūta. Bet labāk jau, protams, to visu var komentēt manas viešņas!

 

VIESU ATSAUKSMES
Līga Rozentāle:
Atzīmes un zvaigznītes nelikšu, jo sava taktiskuma dēļ visām meitenēm par visiem ēdieniem saliktu desmitniekus. Taču atklāti un godīgi pateikšu, ko par katru ēdienu domāju.
Tātad vēderu iesildīšanai Līga piedāvāja salātus, kurus jau sen viņai dīcu. Reiz vienos dārza svētkos viņa bija tos pagatavojusi un pēc tam piemirsa, kas tur īsti bija iekšā. Tādēļ tiešām priecājos, ka nu atkal bija iespēja tos nobaudīt. Ļoti garšīgi! Un atzīšos – jau nočiepu recepti un tuvākajās dienās cienāšu ar šiem salātiem savus ciemiņus.

Otrais ēdiens – lazanja. Es kā barojoša māmiņa tiešām novērtēju kārtīgus, treknus ēdienus, jo apetīte man ir milzīga, un Līgas lazanja spēja to remdēt. Žetons no manis par spēju to tik veikli un ātri pagatavot, jo man joprojām tā šķiet diezgan sarežģīta recepte. Tomēr, godīgi sakot, – vasarā es šo ēdienu laikam negatavotu, tas man šķiet vairāk piemērots aukstajam laikam, tieši tādēļ, ka tik trekns.

Saldais ēdiens bija patīkamās maltītes ‘odziņa’ – ne par saldu, ne par daudz, pluss vēl skaisti noformēts.

Gala vērtējums: Būtu ļoti apmierināta, ja man šādas vakariņas pasniegtu restorānā. Īpaši restorāna cienīgs bija tieši saldais ēdiens.

Annija Golberga:
Atzīšos, esmu bez-televizora cilvēks, neesmu redzējusi nevienas “Gandrīz ideālās vakariņas”. Taču ideja pati par sevi man ļoti patīk, pirmkārt, iespēja pa”burzīties” jaukā kompānijā, otrkārt palielīties ar to, ko pati proti, treškārt iegūt kādu feinu receptīti un ceturtkārt, protams, palutināt savas garšas kārpiņas 🙂

Tieši tā arī šonedēļ bija – konstatēju, ka šampinjoni tīri feini iet kopā ar tomātiem un sieru, noteikti izmēģināšu arī pati kaut ko līdzīgu uzmeistarot. Lazanja bija garda, es pati neko tādu neesmu taisījusi, esmu “specializējusies” uzkodās un saldajos, otrie parasti ir visai vienkārši. Un deserts, protams, bija pati odziņa. Mans trīsgadnieks 5 reizes prasīja gardo zemeņu mērcīti.

Zane Zvejniece:
Gaidīju šo vakaru ar lielu nepacietību. Pirmkārt tāpēc, ka tas ir pirmais mūsu šī projekta vakars un otrkārt tāpēc, ka tas vispār ir pirmais tāds vakars, kopš esmu SievietesPasaule.lv kolektīvā, kad tiekamies neformālā vidē, ārpus darba.
Runājot par vakariņām – bija gardi. Man patika, ka baudīju to, ko es pati parasti ikdienā bieži negatavoju. Un, ja, salāti un lazanja bija kas tāds, kas ir vairāk vai mazāk līdzīgā variantā ēsti, tad saldais man bija atklājums. Man ļoti garšoja! Jocīgi, jo, vispār, es neesmu īpaša saldo cienītāja. Taču šis nebija salds, un vēl tā svaigā zemeņu-piparmētru mērcīte, mmm… tieši laikā!
Interesantu pārsteigumu Līga bija sagatavojusi, rādot prezentāciju par to, kā radās SievietesPasaule.lv, kāds bija visa sākums, domas un idejas. Varēja nedaudz pasmaidīt un reizē arī priecāties par to, ka ir izaugsme un, protams, ir kur augt arī tālāk.
Vakaru izbaudīju, priecājos par kopābūšanu un to, ka esam tiešām draudzīgs kolektīvs un varam atrast kopīgu valodu ne tikai savā starpā, bet arī ar kolēģu tuvajiem. Esam laba kompānija – tātad, vakari būs izdevušies!
Ejot mājās atcerējos ēdienu garšas un secināju, ka noteikti kaut ko no tā iekļaušu arī savā virtuvē. Un, sāku cītīgāk domāt par to, ko tad lai ceļ galdā savā vakarāJ

Jana Makojeva:
Pirmās “Gandrīz ideālās vakariņas” Līga O., gaumē man bija īsts pārsteigums un baudījums garšas kārpiņām. Pārsteigums par to, ka it kā tik vienkāršos un ierastos ikdienas salātus, var padarīt tik garšīgus un atspirdzinošus, tiem pievienojot vien marinētus šampinjonus. Šī recepte tagad noteikti būs arī manu vasaras salātu sarakstā. Gaisotne bija ļoti patīkama, mājīga un rotaļīga, jo visapkārt bija daudz un dažādu bērnu rotaļlietu, kas, protams, ir ļoti saprotams 🙂 Otrajā ēdienā Līga pasniedza lazanju, kas bija vēl viens pārsteigums, jo līdz šim nebiju tādu ēdusi, bet vienmēr domājusi gan, ka vajadzētu noprovēt. Es nezinu, kā jāgaršo lazanjai, bet teikšu godīgi, ka Līgas lazanja bija ļoti garšīga, piedevām mērcīte ar mārrutku piedevu kā reiz tur gāja klāt un tas tikai pastiprināja garšas buķeti. Taču vislielākais pārsteigums man bija par saldo. Kas to būtu domājis, ka tik labu un garšīgu saldo var pagatavot no siera?! Tas ne tikai izskatījās fantastiski, bet tā arī garšoja. Jāsaka, gluži kā Rītiņam: Siers un zemenes, kas var būt labāks par šo! Laikam jau lieki teikt, ka vakars pie Līgas bija ļoti garšīgs un izdevies, es teiktu – desmit!

Dalīties.

7 komentāru

  1. Laura Caune on

    Šis patiešām ir lielisks pasākums draugu lokā! Mēs ar gastronomiskām izvirtībām sevi lutinājām 6 draugu lokā rudens/ziemas sezonā! Visi bijām sajūsmā! <br>Mums bija arī balsojums – katrs uz lapiņas uzrakstījām atzīmi, nerādījām nevienam, likām aploksnē. Noslēgumā gājām visi kopā uz restorānu, katrs pasūtīja, ko vēlējās, garšīgi paēda un tikai tagad taisījām vaļā aploksnes – saskaitījām rezultātus un pirmajai vietai nebija jāmaksā par savu pasūtījumu! <br>Šobrīd jau domājam, ka rudenī varētu uzsākt otro sezonu..lai gan daži(bez otrām pusītēm) ieminējās, ka labāk gribētu ideālo randiņu 😀

  2. Līga Ozoliņa on

    Izlasot visas labās atsauksmes, tiešām pārņem labi padarīta darbiņa sajūta! Un tāds prieks, ka gan salātu, gan saldā recepte visas tā uzrunājusi!

  3. Vizma Gailīte on

    Izskatās, ka viss izdevies lieliski! Malacis, Līga! Un saldo labprāt nobaudītu, tik kārdinoši vilinošs… Veiksmi turpmāk!

  4. positivus IP on

    Hei! Izlasiju aprakstu, receptes arī kārdinošas, tā vien gribas pamēģināt salātus un saldo, ar lazanjas gatavošanu jau esmu pazīstama, tas ir viens sātīgs ēdiens, kas parasti ir pa prātam visiem, un ir pagatavojams gan gaļas, gan dārzeņēdājiem. Tikai jāsaņemas pirmajai reizei, un pirms tam var palasīt dažāda veida receptes un ieteikumus, nu piemēram, šo Līgas variantu:)<br>Ari es apsveru domu, ka šāda veida vakariņas varētu sarīkot, tikai jāizdomā kompānija:)<br>P.S Nu bildē Karlīna tik rātni sēž mammai klēpī, ka smaids man līdz ausīm, un laikam jau Līga pirms tam mazo tomēr ir spējusi kārtīgi izklaidēt un "nokausēt";)Bucas jums, manas mīļās meitenes! Esmu lepna par jūsu projekta (ar to domājot SP) izdošanos un izaugsmi!

  5. Līga Ozoliņa on

    Paldies, positivus IP, par labajiem vārdiem un uzmundrinājumu! Ceru, ka gan salāti, gan saldais garšos un arī kompānija līdzīgām ideālajām vakariņām atradīsies! 🙂

Atstāt Ziņu