Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Tīrība un kārtība virtuvē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ielākā daļa mājas pavāru, iespējams, jūtas diezgan pārliecināti, ka viņi zina, kā rīkoties ar neapstrādātu pārtiku, izvairīties no mikrobiem un baktērijām, un parasti saglabā savu virtuvi spožu un kārtīgu. Bet tuvāk aplūkojot, piemēram, griešanas dēļus vai rokas, varētu domāt citādi.

Mazgā arī tos augļus, kuriem ir miza
Lai gan lielākā daļa pavāru domā, ka gaļa ir riskantākā pārtika, arī citi produkti, piemēram dārzeņi vai augļi, izraisa saslimšanas gadījumus.

Noskalo melones, mandarīnus, banānus un citus pārtikas produktus ar neēdamo mizu, lai likvidētu baktērijas, kas var nonākt uz tavas miesas, kad tu to griezīsi.

Izmanto termometru
Tikai daži izmanto pārtikas termometru, bet tas ir labākais veids, kā pateikt, vai esi pietiekami uzvārījusi ēdienu, lai būtu nogalinātas baktērijas. Noskaidro kāda kuram ēdienam ir vajadzīgā temperatūra un varēsi no plīts noņemt ēdienu īstajā laikā.

Izmazgā sūkļus un lupatiņas
Trīs no četriem virtuves sūkļiem un lupatiņām, satur bīstamās baktērijas.
Vari tās iztīrīt, izmantojot speciālus līdzekļus, vai, mazgājot veļasmašīnā, vienreiz pat izejot sauso ciklu.Un, katrā ziņā, regulāri un bieži, sūkli un lupatiņu nomaini pret jaunu.

Izmanto divus dēlīšus
Ierīko vienu dēlīti kā gaļas dēlīti un, piemēram, dārzeņiem, izmanto citu.  Tas vajadzīgs, lai baktērijas no termiski neapstrādātas gaļas, nenonāk tavos salātos.
Tā paša iemesla dēļ, var izmantot arī atsevišķus nažus.

Sterilizē ledusskapi
Un ne tikai no ārpuses. Ik pēc pāris nedēļām, noslauki ledusskapja atvilktnes, izmantojot karstu ūdeni un ziepes. Noskalo ar siltu ūdeni un nosusini ar sausu trauku lupatu.

Mazgā rokas
Tas ir būtisks veids, lai novērstu baktēriju izplatīšanos,bet ne visi to regulāri dara.

Pareiza roku mazgāšana: vajadzīgas vismaz 20 sekundes (aptuveni tik laika nepieciešams, lai viss liekais būtu nost), tad kāds skrubis uz rokām un starp starp pirkstiem. Un pārliecinies, ka kārtīgi noslauki rokas un tās ir pilnībā sausas.

Dalīties.

3 komentāru

Atstāt Ziņu