Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Ledusskapja ceļvedis: padomi pārtikas glabāšanai

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, mūsdienu ledusskapji ļauj saglabāt pārtikas svaigumu un tās uztura vērtību ilgāku laiku. Turklāt jaudīgas ventilācijas sistēmas palīdz novērst smaržu sajaukšanu, ļaujot ledusskapjos vienlaicīgi turēt dažāda tipa produktus. Arī tad, ja ledusskapis nav aprīkots ar modernākajām funkcijām, pareizi lietojot ledusskapi, pārtikas produkti būs ilgāk svaigi.

„Mainoties iepirkšanās paradumiem, arvien biežāk dodamies uz veikalu, lai iegādātos pārtiku vairākām dienām, vai pat nedēļai. Tam savukārt ir nepieciešams ietilpīgs un kvalitatīvs ledusskapis, kurā visus šos produktus varētu uzglabāt. Reti par to iedomājamies, taču pareizai produktu izvietošanai ledusskapī ir būtiska loma pārtikas svaiguma paildzināšanai”, stāsta Electrolux Latvia eksperts Edgars Grieznis.

Pārtikas pareiza uzglabāšana ledusskapī nav nemaz tik sarežģīta. Viens no tās pamatprincipiem ir katra produkta izvietošana savā plauktā.

* Augļi un dārzeņi jāliek apakšā esošajās atvilktnēs.

* Gaļa un zivis jāapklāj un jāglabā ledusskapja aukstākajā daļā, kas parasti ir plaukts virs dārzeņu atvilktnēm.

* Nākamais plaukts ir piena produktiem, piemēram, sieram un pienam, kā arī pagatavotiem gaļas ēdieniem.

* Un vissiltākā ledusskapja daļa — divi augšējie plaukti ir paredzēti konditorejas izstrādājumiem, olām un citai līdzīgai pārtikai.

* Ēdiens ar spēcīgu aromātu jāglabā slēgtā hermētiskā iepakojumā atsevišķi no piena produktiem, kas viegli absorbē spēcīgus aromātus. Ja noteikta veida produkti tiek glabāti šāda veida iepakojumā, tas arī novērš mitruma zaudēšanu, kas savukārt ļauj tos ilgāk saglabāt svaigus.

* Uzglabājot svaigos zaļumus, pirms likšanas ledusskapī tos ir ieteicams ielikts glāzē ar ūdeni.

Dalīties.

Atstāt Ziņu