Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Kabaču zupa kabacī

Pinterest LinkedIn Tumblr +

iktorija Puķe konkursa Mana garšīgā zupas recepte ietvaros padalījusies ar vēl vienu ļoti garšīgu zupu. To gatavo no īsteni rudenīgiem dārzeņiem – kabačiem. “Es esmu kabaču fans! Tas ir pērnā gada vasaras atklājums un ar šo recepti ir sākusies mana mīlestība uz krēmzupām,” atklāj Viktorija.

Nepieciešamie produkti:
1l vistas buljona
1 liels kabacis
1 liels sīpols
1 iepakojums kausēta siera
sviests
sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:
1. Sīpolu smalki sakapāt. Katliņā, kurā vārīsi zupu, izkausē sviestu un apcep tajā sīpolu. Sīpolam jābūt caurspīdīgam, bet ne brūnam.
2. Kabaci notīrīt, izņemt sēklas un sagriezt kubiņos. Pievienot katliņā pie sīpoliem un uz lēnas uguns cept apmēram 5 min.
3. Pārliet kabačus ar buljonu tā, lai nosedz kabačus. pārējo buljonu pagaidām atlikt. Piebērt mazliet sāli (šeit ļoti uzmanīgi, jo būs vēl siers), piparus un vārīt līdz kabači ir mīksti zem vāka uz nelielas uguns.
4. Pievienot sieru, sajaukt un noņemt katliņu no uguns.Katliņa saturu atdzesēt un sasmalcināt blenderī. Ja sanāca pārāk biezs, atšķaidīt ar buljonu. Pasniegt ar krējumu, grauzdiņiem vai zaļumiem pēc izvēles.

Grebjot kabaci, piedomājam, ka tas var noderāt kā trauks kurā zupu pasniegt!

Ceru, ka garšos!

Dalīties.

Atstāt Ziņu