Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Pusdienās sātīga lēcu zupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šodien pusdienās piedāvāju pavisam vienkāršu, bet ļoti gardu zupu.  Klāt iesaku siltu, tikko no cepeškrāsns nākušu siera maizīti.

Sastāvdaļas zupai:

* 200ml lēcas, man bija dzeltenās

* 5 vidēja lieluma kartupeļi

* 1 vidēja lieluma burkāns

* 2 elieli sīpoli

* vistas stilbiņi,vai cita gaļa vai kauliņi buljonam

* garsvielas, lauru lapas,sāls,pipari,ja ir arī protams zaļumi

Liekam vārīties vistas stilbiņus, pievienojam klāt lēcas. Visu vāram, nosmeļam putas, ja tādas parādās. Sīki sagriežam sīpolus un apcepam eļļā, pievienojam rīvētu burkanu uz rupjās rīves. Apcepam un liekam katlā.

Kartupeļus nomizojam un sagriežam mazos kubiņos. Liekam katlā. Kad kartupeļi pusmīksti pievienojam garšvielas un turpinam vārīt līdz viss mīksts.

Tā kā mani ģimenes vīrieši nelabprāt ēd dažādas lietas, kā šajā gadījumā lēcas, tad es vārīju līdz lēcas izšķīst un nav ar aci manāmas.

Zupu pasniedzam ar svaigu, smaržīgu siera maizīti.

Kad zupu pagaršoja vīrs un dēls, tad tik noteica, ka ļoti garšīga un iztukšoja šķīvjus. Tik tad es pateicu, ka zupā ir lēcas, ko manīt īsti nevarēja, bet garša bija interesanta.

Ļoti ātri, vienkārši un lēti pagatavojama garšīga zupa.

Dalīties.

2 komentāru

  1. Es lēcas novārīju atsevišķi, sablenderēju un tad katlā pie visiem pārējiem dārzeņiem. Lai nepamana.<br>Manējie bija starā, ka tik garšīgi, vienā vakarā visu katlu izēda. Paldies autorei par gardu recepti.

Atstāt Ziņu