Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Zupa ziemas vakariem – borščs

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kas gan aukstā ziemas vakarā spēj labāk sasildīt par šķīvi karstas zupas. Un borščs ir viena no tām zupām, kas ziemai piestāv. Lūk, Natašas konkursam Mana garšīgā zupas recepte iesūtītā recepte.

Sastāvdaļas:

* buljonam 300g gaļa un kauliņi (truša, liellopa, cūkgaļa)

* 1 liels burkāns

* 1 liels sīpols

* 2 sarkanas bietes

* 300 g svaigs kāposts

*4 daiviņas ķiploks

* 1/2 citrons

* sāls,pipari,lauru lapas,pētersīļi

*50 g sviests

* 2 ēdamk. tomātu mērce

*eļļa cepšanai

 

Pagatavošana:

3l katlā liekam vārīties gaļu un kauliņus. Vārām buljonu. Pa to laiku sagatavojam dārzeņus.

Uz rupjas rīves sarīvējam sarkanas bietes, bet var arī sagriezt salmiņos.

Uz rupjas rīves sarīvējam burkānu. Sīki sagriežam sīpolu. Arī kāpostu smalki sagriežam. Kartupeļus sagriežam mazos kubiņos.

Uz karstas pannas liekam sviestu, apcepam sīpolus, pievienojam burkānus un mazliet pasautējam kādas 10 minūtes.

Uz citas pannas lejam eļļu,liekam sarkanas bietes un uz lielas uguns apcepam 5 minūtes,tad uguni uztaisām mazāku un sautējam vēl 5 minūtes. No 1/2 citrona izspiežam sulu uz bietēm. Sautējam 3-5 minūtes un tad pievienojam 2 ēdamk. tomātu mērci. Sautējam vēl 5 minūtes.

Kad gaļa katliņā ir mīksta, to ņemam ārā un sagriežam mazākos gabaliņos. Liekam atpakaļ katlā.

Katlā liekam kartupeļus un kāpostus.Pievienojam garšvielas. Vāram ap 15 minūtēm.Tad pievienojam sīpolus ar burkāniem un bietes. Vāram līdz viss mīksts. Beigās pievienojam ķiploku, izspiestu caur spiedi. Katliņu atstājam 15 minūtes, lai ievelkas.

.

Dalīties.

Atstāt Ziņu