Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Zivs kroketes ar vīna mērci

Pinterest LinkedIn Tumblr +


ataša konkursam “Pie svētku galda” pieteikusi šādu zivju uzkodas recepti:

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Sastāvdaļas kroketēm:
500g saldēta zivs fileja,es izmantoju Heka fileju,bet atsaldējot tā palika vien 315g.Derēs arī citas zivis.
4 ēd.k auzu pārslas
1 ēd.k skābais krējums
1 ola
garšvielu maisījums zivīm
sauja rīvēts siers
svaigas dilles

Panēšanai milti un rīvmaize

Mērcei:
50g kausētais siers
80ml sausais sarkanvīns
1 sīpols
majorāns
pipari
50g sviests

Pagatavošana:
Sākumā gatavoju mērci, jo tā var gaidīt kroketes un tāpat garšo lielsiki: sasmalcina sīpolu, liek katliņā sviestu un sīpolu. Cep uz vidēji lielas uguns ik pa laiciņam apmaisot, apmēram 10 minūtes, līdz sīpols kļūst viegli brūns un aromātisks. Pievieno majorānu, piparus. Pielej vīnu un turpina vārīt uz nelielas uguns vēl apmēram 5 minūtes. Noņema no uguns un iemaisa kausēto sieru. Visu sablendē. Lai mērce būtu viendabīga, to vēl izberž caur sietiņu.
Tad gatavojam kroketes. Atsaldē heka fileju un ļauj pilnībā notecēt ūdenim un nedaudz apžūt. Jo sausāka zivs, jo labāk, līdz ar to ideālā gadījumā izmantot svaigu, nevis saldētu zivi. Samaļ zivi gaļas mašīnā. Pievieno auzu pārslas, kas iepriekš samaisītas ar skābo krējumu un olas dzeltenumu. Baltums paliek panēšanai. Pievieno garšvielas, sasmalcinātas dilles un rīvēto sieru. Kārtīgi visu izmaisa. Masa diezgan maiga, mīksta, bet tās konsistence atļauj veidot bumbiņas. Veido nelielas bumbiņas, liek uz miltiem. Apviļā katru bumbiņu miltos. Sakuļ olas baltumu un katru bumbiņu liek baltumā un tad uzreiz apviļā rīvmaizē. Vāra sakarsētā eļļā ap 60 sekundēm. Pēc vajadzības apgroza vārot. Gatavās kroketes liek uz papīra salvetes. Pasniedz ar mērcīti. Tā vienkārši perfekti sader ar zivs ēdieniem. Aromātiska, maiga, krēmīga… Mmm

 

____________________________________
Salātu recepte iesūtīta konkursa “Pie svētku galda” ietvaros. 

No 2014.gada 23.decembra līdz 2015.gada 4.janvārim arī Tu vari pieteikt recepti, kura neiztrūkstoši tiek likta lietā, klājot svētku galdu, vai arī šajā svētku sezonā ir izmēģināta pirmo reizi!

Balvā izcilā pavāra Raimonda Zommera parakstīta “Zommers. Mūsdienu latviskā garša” recepšu grāmata.
 
Vairāk par konkursu lasi ŠEIT >>.

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu