Tu vēl neesi reģistrējusies SievietesPasaule.lv? Izdari to tagad!Tas ir bez maksas, bet piedāvā dažādus bonusus, tādus kā - piedalīties konkursos, testēt produktus, blogot, pirmajai uzzināt jaunumus, kā arī personalizēt savu Sievietes Pasauli. Pievienojies!
Autors: Līga Ozoliņa Ilustrācija: Autores foto Pievienots: 22.08.2014.
Turku zirņu kraukšķi – veselīga alternatīva sāļajiem riekstiņiem
ādi pagatavoti zirņi ir garšīgi gan silti, gan auksti. Patīk bērniem un garšo arī pieaugušajiem. Lieliska piedeva pie alus. Ar tiem var labi aizstāt sāļos riekstiņus vai čipsus.
Nepieciešams: 1 glāze novārītu turku zirņu ~ 1 ēd.k. olīveļļas Paprikas pulveris Nedaudz sāls (ja vārīšanas procesā nav likts)
Pagatavošana: Novārītos zirņus ber bļodā, kur pievieno olīveļļu un paprikas pulveri (var pievienot zaļumus, izspiestu ķiploku u.c.). Visu apmaisa. Uz pannas klāj cepampapīru un uzber sagatavotos zirņus. Svarīgi, lai zirņi būtu vienā kārtā un ne ļoti saspiesti – tad tie ātrāk kļūs zeltaini un kraukšķīgi. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī (180 grādi) uz aptuveni 10 minūtēm. Pēc tam zirņus apmaisa un liek krāsnī atkārtoti. Tā turpina līdz zirņi tavuprāt ieguvuši nepieciešamo kraukšķīguma pakāpi.