Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Pīrādziņi, kas vīram atsauc atmiņā bērnību

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kā jau daudzās ģimenēs, arī mēs uz svētkiem – Ziemssvētki, Jaunais gads, Lieldienas – cepam pīrāgus. Paši jaucam mīklu, gatavojam pildījumu un visi kopā cepam. Parasti gatavojām pīrādziņus ar kubiņos grieztu žāvēto gaļiņu vai ar saceptu malto gaļu. Taču aizvadītajā rudenī pa seno laiku metodei „tecinājām” taukus, kā rezultātā palika pāri „čīpstalas” (gabaliņi, no kuriem iztecējuši tauki). Tuvojās Ziemassvētki un vīrs teica: zini, kādreiz bērnībā, mamma šīs čīpstalas izmantoja pīrāgu pildījumam un tie bija tik gardi!

Nolēmām pamēģināt. Samalām čipstalas, pievienojām nedaudz sīpolu un melnos maltos piparus. Pildījums bija gatavs.

Arī mīklu parasti gatavoju pati. Lai sanāktu divas pannas pīrāgu, mīklai nepieciešams: pus litrs piena, 1 ēdamkarote cukura, 2 ēdamkarotes cūku tauki vai margarīna, 1 tējkarote eļļas, 1 paciņa rauga un 750-800 grami miltu. Taukus vai margarīnu izkausē, pielej pienu, pieliek cukuru, pielej eļlu un samaisa. Atsevišķi uzraudzē raugu, kam pievienotas 2 tējkarotes cukura. Uzraudzēto raugu pielej pie sagatavotās masas un  sāk pievienot miltus. Mīca, kamēr mīkla atlec no pirkstiem. Liek mīklu raudzēties. Ja būs labs raugs, tad pēc 1-1,5 stundām tā būs gatava.

Nokaisa uz galda virsmas nedaudz miltus, ņem mīklu, izspaida nelielu gabaliņu, uz tā uzliek pildījumu un pārloka pāri mīklu. Nokniebj ar glāzi, iegūstot nelielus pusmēnestiņus. Pirms likšanas krāsnī, pīrāgus pārziež ar sakultu olu un pārkaisa ar ķimenēm vai sezama sēkliņām. Cep 200 grādu temperatūrā ar ventilatoru apmēram 15-20 minūtes.

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

Atstāt Ziņu