Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Cūku pupu uzkodiņas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Latviešu ticējumi vēsta, ka Vecgada vakarā jāēd zirņi vai pupas, lai nākamajā gadā daudz naudas un nav jāraud. Pelēkie zirņi jau bija paēsti Ziemassvētkos, bet tradicionālos pupiņu salātus arī gatavot nu nemaz negribējās. Bet naudīgu gadu bez skumju asarām – gan! Tad nu atvēru saldētavu un tur pretim raudzījās saldētās cūku pupas. Sākumā domāju par elementāriem cūkupupu salātiem, taču tad pameklēju idejas internetā un tapa šādas uzkodmaizītes.

Sālsūdenī novārīju vienu saujiņu cūku pupu. Kad tās atdzisa, „novilku” katrai pupai cieto miziņu (pārgriež uz pusēm un izspiež no apvalciņa). Tad pievienoju  nedaudz olīveļļas, piparu, kaltētu zaļumu, piespiedu sulu no aptuveni 1/3 citrona un pievienoju nedaudz kubiņos sagriezta fetaki siera (var izmantot arī feta sieru, kā arī kazas sieru).

Tad uz pannas apcepu itāļu maizes šķēlītes (var izmantot arī tosterī apgraudzētu maizīi), uz kurām liku virsū sagatavoto pupiņu masu. Var ēst aukstas, bet nedaudz pasildītas cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī tās garšo vienkārši dievīgi.

 

KONKURSS ‘MANA SVĒTKU LAIKA RECEPTE’  

 

Pastāsti un parādi mums savas īpašās Ziemassvētku laika un Jaungada receptes!

Balvās gardumi no ceptuves „Lāči” – lai svētki turpinātos arī pēc Jaunā gada!

Vairāk informācijas par konkursu šeit  >>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu