Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Mājas siers neparastās formās

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tā kā pirmā siera gatavošana bija veiksmīga, tad ķēros atkal pie siera pagatavošanas. Šoreiz produktu daudzums bija citāds un arī formas izvēlējos neparastas.

Šos varētu nosaukt par bērnu sieriem,kaut domāju,ka arī pieaugušajiem tīri labi patiks,kas citāds.

Ja pirmajā reizē visa uzmanība tika veltīta gatavošanai, tad šajā reizē mazliet sanāca arī kādus brīžus nobildēt.

Uz 1 litru pienu ņēmu 600g vājpiena biezpienu.

Pienu lejam katliņā un uzsildam līdz pirmajiem burbuļiem,tā,ka gandrīz sāk vārīties, tad pievienoju biezpienu.( Šajā reizē pamēģināju biezpienu pievienot sablenderētu,bet pirmo reizi to nedarīju). Lai vieglk biezpiens iemaisās pienā, blenderējot biezpienu pievienoju nedaudz piena, lai tāda šķidrāka masa.

Uz mazas uguns karsēju un maisu līdz atdalās sūkalas. Šādi tas izskatās kā bildē.

Saka,ka tas aizņem līdz divām minūtēm, ne ilgāk, ja tad neveidojas sūkalas pievienojam mazliet citrona sulu.Tieši tādēļ labāk ņemt vājpiena biezpienu.

Tā kā man bija vājpiena biezpiens,kas bija nedaudz skābens,tad 1 minūtes laikā jau bija gatavs.

Nokāšam sieru no sūkalām marlē, kas ievietota caurdurī. Tad marli paņemam aiz visiem galiem un papurinam sieru, lai labāk atdalās sūkalas.

Sieru atstājam un pa to laiku katliņā ieliekam 100g sviestu (no sviesta daudzuma atkarīgs cik trekns būs siers) un ap 1 ēdamkaroti ķimenes. Sviestu kausējam ar ķimenēm, šādi ķimenes atdzīvojas un kļūst aromātiskākas.

Sakuļam ar dakšīņu 2 olas un 2 olas dzeltenumus ar 1/2 tēj.k sāli.(Jo vairāk olas,jo labāk turas kopā siers,jo mazāk,jo drupenāks tas būs.No olas dzeltenumiem atkarīgs siera dzeltenā krāsa, bet krāsai var pievienot kurkumu,ja vēlas)

Izkausētā sviestā liekam mūsu sieru.Uz palielas uguns karsējam,kārtīgi,bet uzmanīgi maisam,lai siers sajaucas ar sviestu.Tad pievienojam olas un atkal kārtīgi maisam,līdz izveidojas viendabīga masa.

 Tas varētu aizņemt ap 5-8 minūtes, ja karsēs ilgāk siers būs sīkstāks.

Tā kā man patīk viss kas neparasts, tad arī siera formām izvēlējos dēla spēļu formiņas.Tās sapildīju ar sieru un liku ledusskapī uz 3 tundām,pēc tam uzmanīgi izņēmu no formiņām un liku atpakaļ ledusskapī.

Teikšu, ka no stikla trauciņiem vieglāk izdabūt sieru,no plastmasas grūtāk,bet tas bija to vērts.

Par to kā šis siers garšo es varēšu padalīties pēc svētkiem, jo noprovēsim uz svētkiem.

Gribas iedrošināt visus, kam ir bijusi vēlēšanās pagatavot sieru, bet ir bailes par sarežģītību. Tas tiešām ir viegli!

Dalīties.

Atstāt Ziņu