Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Mājās cepti zeltaini pīrādziņi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Siltumu un omulību mājās ienes rosība virtuvē – smarža, kad tikko uzceptas pankūkas vai no krāsns izņemti zeltaini pīrādziņi. Šeit Natašas padomi, kā pašai mājās pagatavot gardus speķa pīrādziņus.

Sastāvdaļas rauga mīklai:

* 500ml piens

* 1kg milti (var aiziet mazliet vairāk)

* 50g svaigais raugs

* 1 ola

* 2 tēj.k sāls

* 150g sviests/margarīns

* 50 ml eļļa

* 3/4 glāzes cukurs (ja cepsiet ko saldu,tad cukuru pievienojiet vairāk ap 1/2 glāzi)

Pildījumam:
200g speķītis
600g kūpināta cūkgaļa,smuks gabaliņš
2 lieli sīpoli
eļļa cepšanai

Pagatavošana:
Siltā pienā izšķīdinam raugu, labi ir maisīt ar putojamo slotiņu.Pievienojam olu, izmaisam, pievienojam sāli, cukuru. Izmaisam un atstājam, kamēr izsijājam miltus. Izsijātos miltus lēnām iemaisam piena maisījumā. Atstājam, kamēr izkausējam sviestu/margarīnu, atdzesējam, lai nav karsts. Tas var būt mazliet silts, bet noteikt ne karsts. Sviestam/margarīnam pievienojam eļļu un šo visu lejam iekšā mīklā un izmaisam, izmīcam, ja nepieciešami vēl milti, tad pievienojam, uzmanīgi, nepārcenšamies. Mīklai jābūt ļoti ellastīgai, maigai un tā nelīp pie rokām. Kārtīgi izmīcam. Liekam traukā, kam pārsedzam pārtikas plēvi un dvieli .Cepeškrāsni uzsildam līdz 40 grādiem un izslēdzam. Tur liekam mīklas trauku raudzēties uz stundu.

Mīkla palielināsies 2-3 reizes.

Kamēr mīkla rūgst, gatavojam pildījumu.
Sīpolus smalki sagriežam un cepam eļļā. Pievienojam sīki sagrieztu kūpinātu speķi un sīki sagrieztu kūpināto gaļu. Visu sautējam ap 5-7 minūtēm.

Uzrūgušo mīklu izrullējam un ar glāzi izspiežam aplīšus. Pa vidu liekam atdzisušu pildījumu, bet nenosmērējam mīklas maliņas, jo tad pīrādziņa šuve slikti tūrās kopā.

Gatavos pīrādziņus apsmērējam ar olas dzeltenumu, kam pievienota 1 ēd.k piens. Smērējam visu pīrādziņu gan augšu, gan sānus.
Pīrādziņus cepam ap 190 grādiem ap 15-20 minūtēm, līdz tie kļuvuši brūni. Izceptos pīrādziņus pārsedzam ar dvieli un šādi ļaujam atdzist.

Dalīties.

Atstāt Ziņu