Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Kukurūzas maize ar zaļumiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Maizes cepšanā var izmantot ne tikai kviešu vai rudzu miltus. Nataša piedāvā recepti, kur izmantoti kukurūzas milti.

Sastāvdaļas:
125ml Spilvas Mārrutku majonēze
100ml piens
50g siers (puscietais)
1 ēd.k sviests
1 ola
1 glāze kukurūzas milti (250ml)
dilles
lociņi
1/2 tēj.k sāls
1 tēj.k soda

Pagatavošana:
Olu viegli sakuļam ar sāli, pievienojam majonēzi izmaisām.
Uzsildām nedaudz pienu, pievienojam kopējā mīklā. Izmaisām.
Sviestu izkausējam un lejam mīklā.
Dilles un lociņus sasmalcinām, beram mīklā.
Sieru sarīvējam uz smalkās rīves un beram mīklāb(Ja vēlas sieru var nedaudz atstāt, lai pēc tam uzbērtu uz maizes).
Miltus sajaucam ar sodu un beram mīklā, izmaisām.
Mīklu liekam ar sviestu iesmērētā traukā un cepam ap 200 grādiem aptuveni 20 minūtes, līdz maize kļūst viegli brūna, ar sausu virspusi. Uzberam atlikušo sieru un pacepam vēl 3 minūtes, lai siers izkūst.
Maize ir mīksta, maiga un ļoti garda.

Recepte iesūtīta   recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Spilvas”!
SPIED ŠEIT >>>’Spilva’ recepšu konkurss ‘Pikniks pēc stundas’

Dalīties.

Atstāt Ziņu