Lai Lieldienu galdā valdītu dažādība, no olām var pagatavot interesantas uzkodas. Piemēram šādus Lieldienu siera-olu groziņus, ko piedāvā Nataša. Iesūtīts konkursam „Gardās olas, oliņas”.
Pagatavošana
- Sarīvējam 100g siera uz smalkās rīves.
- Pievienojam 1 olu un kārtīgi izmaisam.
- Pievienojam sviestu vai margarīnu 100g istabas tempertūrā un visu kārtīgi izmaisām.
- Beram klāt miltus ap 1 1/2 glāzes miltu, izmīcam mīklu. Tai jāsanāk vidēji cietai un nav jālīp pie rokām. Kārtīgi izmīcam un liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Pēc tam liekam formiņās plānā kārtiņā un viduci saduram ar dakšiņu.
- Cepam 200 grādos ap 12-15 minūtēm līdz groziņi kļūst gaiši brūni.
- Groziņiem jābūt aptuveni šādiem kā bildēs,var būt mazliet gaišāki,bet noteikti ne tumšāki.
- Uz smalkās rīves sarīvējam 100g sieru, pievienojam uz smalkās rīves sarīvētus burkānus ap 50g un uz smalkās rīves sarīvētas 2 vārītas olas, pievienojam majonēzi pēc vajadzības un izmaisam. Pievienojam caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus pec garšas, bet jābūt ņipram.
- Pildam groziņos siera salātus un vidū liekam uz pusēm pārgriestu olu.
- Var arī sapildīt tikai ar siera salātiem, bet var arī ar citiem salātiem vai ko sirds kāro.