Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Mencas filejas gabaliņi tomātu mērcē ar sīpoliem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ja esi zivju ēdienu cienītāja, tad, iespējams, reizi pa reizei veikalā iegādājies arī gatavos zivju salātus. Šeit viena versija, kā tādus vari pagatavot mājās. Ātri un, gribas pat teikt, ka garšīgāk kā veikalā pirkti!

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:
~ 1 kg mencas filejas (var izmantot arī heku un citas zivis, arī reņģītes)
5 nelieli sīpoli
500 ml tomātu mērces (var likt 50:50 tomātu mērci un tomātu pastu)
sāls, pipari, zivju garšvielas
milti, eļļa panēšanai

Pagatavošana:
Nomizo un sagriež ripiņās sīpolus. Uzkarsētā eļļā tos viegli apcep. Sīpoli ir gatavi, kad tie ir palikuši nedaudz caurspīdīgi, taču vēl nav pilnībā zaudējuši kraukšķīgumu. Sīpolus ieliek bļodiņā. Tad ķeras pie zivs. Mencu nosusina (īpaši, ja tā bijusi saldēta). Tad fileju sadala nelielos gabaliņos un apkaisa ar izvēlētajām garšvielām. Zivs gabaliņus apviļā miltos un liek uzkarsētā eļļā apcepties. Apcep zivi no abām pusēm. Kad tas izdarīts pievieno apceptos sīpolus un tomātu mērci. Ļauj mērcei uzkarst līdz vārīšanās temperatūrai un noņem pannu no uguns. Atstāj uz kādu stundu pannā, pēc tam apgroza un liek traukā. 

Garšo ļoti labi gan silta, gan aukstā veidā!

Dalīties.

Atstāt Ziņu