Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Banānu – riekstu maize

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
1 vidēji liels banāns
1 ola-baltums mīklai,dzeltenums apsmerēšanai
2 ēd.k cukurs,var arī vairāk,ja vēlas saldāku
1 tēj.k sāls
12g svaigais raugs
125ml piens
ap 50g zemesrieksti
ap 2 ēd.k kokosa skaidiņas (tik cik man bija palikušas)
1 ēd.k skābais krējums
25g sviests
ap 250g-350g g (miltu daudzumu regulēs mīcot mīklu)
1 ēd.k citrona sula, lai banāns nepaliek melns.

Pagatavošana:
Siltā pienā izšķīdinam raugu, pievienojam 1 ēd.k cukuru un 2 ēd.k miltus. Izmaisam, apsedzam un atstājam uz 10-15 minūtēm līdz ieraugs palielinās 2-3 reizes. Izsijājam 250g miltus, pievienojam apceptus, sablenderētus zemesriekstus, kokosa skaidiņas, atlikušo cukuru un sāli. Skābo krējumu sablenderējam ar banānu un citrona sulu viendabīgā masā. Uzrūgušo ieraugu iemaisam miltos,pievienojam olas baltumu. Izmaisam,pievienojam izkausētu sviestu,izmaisam,pievienojam sablenderēto banānu, izmaisam un pievienojam miltus vēl tik, lai mīklu var mīcīt.
Mīklai jabūt mazliet lipīgai nevis sausai. Saveļam mīklu bumbā un liekam ieeļļotā traukā,ko pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam raudzēties siltā vietā uz 1 stundu.

Uzraudzēto mīklu sadalam divās daļās. No abām izveidojam tādu maizes formu kādu vēlamies. Apsmērējam ar sakultu olas dzeltenumu,kam pievienojam 1 ēdamkaroti piena. Pārkaisam ar sezama sēkliņām,vai arī riekstiem. Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 220 grādiem uz vidējā plauktiņa ap 20 minūtēm. Uzceptās maizītes apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist, bet ja nav pacietība griežam un ēdam vēl siltas.

Dalīties.

Atstāt Ziņu