Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Ar Presto šķiņķa pagatavotāju gatavota uzgriežamā gaļa

Pinterest LinkedIn Tumblr +


iāna pirms kāda laika portālā laimēja iespēju izmēģināt Presto šķiņķa pagatavotāju. Lūk, recepte, ko viņa pagatavoja ar šo jauno virtuves palīgu.

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:
1 kg maltas cūkgaļas
ķiploks”
sāls
malti pipari
200 ml ūdens
paprika 

Presto šķiņķa pagatavotājs:

Pagatavošana:
Sastāvdaļas izvēlējos līdzīgi kā maltās gaļas masas pagatavošanai, izņemot sīpolu, kas varētu sulot.
Sākumā plānoju malt gaļu ar parasto gaļas mašīnu, bet palasot, ka gaļa jāsamaļ ļoti smalki, izvēlējos izmantot smalcinātāju (skat.bildē). Garšu dažādībai pieliku svaigu, gabaliņos sagrieztu, papriku (papriku lieku arī aukstai gaļai, tāpēc cerēju uz tikpat labu piegaršu).

 

Kad gaļa bija sasmalcināta, masu samaisīju un liku pa kārtām traukā, katru sapresējot. Pie presēšanas un vāka ciet taisīšanas noderēja vīrieša palīdzība.
2 h vārīju ūdens peldē 70-80C temperatūrā. Tad nolēju lieko ūdeni un liku ledusskapī. Šķiņķa augšējā daļa nebija pilnībā gatava, jo netika nosegta ar ūdeni (skat.bildē). Izņemot nākamajā dienā no ledusskapja un atverot vāku, tur bija diez gan daudz šķidrums, kaut arī pēc vārīšanas biju lieko nolējusi nost.

 
Šķiņķis ar papriku bija gan garšīgas, gan arī izskatījās labi. Tas gan neieguvu šķiņķim raksturīgo viendabīgo gaļu, garša un struktūra atgādināja vairāk viltoto zaķi. Šādu gaļu labi pasniegt viesībās aukstajam galdam.

Uzmanību: vēlams izmantot vismaz 17 cm augstu katlu!

Dalīties.

Atstāt Ziņu