Copyright © 2010 Sievietes Pasauleizdrukāts no SievietesPasaule.lv
![]()
10 idejas uzkodām, ko celt galdā Vecgada vakarā
Ja Ziemassvētkiem piestāv īstas svētku vakariņas ar siltajiem pamatēdieniem, tad Vecgada vakars bieži vairāk asociējas ar zviedru galdu ar salātiem un dažādām uzkodām, jo gribas vien paknakstīties ar kaut ko, gaidot gadu miju. Ja arī tavs plāns šajā gadā nav pusi dienas pavadīt pie plīts, cepot un šmorējot, apkopojām uzkodu idejas, kas lieliski iederēsies uz svētku galda Vecgada vakarā.
Tevi varētu interesēt arī šīs idejas:
Pieredze rāda, ka parasti siera platēm ir liela piekrišana, jo katrs uz tās var atrast savām garšas kārpiņām ko tīkamu.
Dārzeņu plate ir ideāls risinājums, ar ko celt galdā gan svētkos, gan ikdienā.
Tā noteikti nav kūka ikdienai. Kūka ir ļoti sātīga. Tās pildījumā izmantoti divu veidu salāti jeb masas, tāpēc vari pat nedodmāt par atsevišķu salātu gatavošanu!
Ja esi zivju ēdienu cienītāja, tad šeit viena versija, kā pagatavot mencu tomātu mērcē. Ātri un, gribas pat teikt, garšīgāk kā veikalā nopērkamās!
Galertu tradicionāli gatavo no cūkgaļas ausīm, galvas un citām daļām. Neatkarīgi no sastāvdaļām, abi šie ēdieni ir vienlīdz labi un veselīgi.
Īpašais šī ēdiena baudīšanas veids (visi mielojas no viena katla, talkā ņemot pagaras divzaru dakšiņas) padara maltīti nesteidzīgu, raisa sarunas un kaut uz brīdi liek aizmirst dienišķo steigu.
|