estorāna “Avalon” šefpavāre Dace Gribuste iesaka, kā restorānu cienīgu maltīti pagatavot mājas apstākļos. Zaķskābeņu-rabarberu sorbets ar medū karamelizētām rudzu rupjmaizes drumstalām – izklausās vilinoši, vai ne?
Sastāvdaļas:
/6 porcijas/
Rabarberi 500gr
Zaķskābenes 15gr
Cukurs 150gr
Rudzu rupjmaize 1 šķēle
Medus 10gr
Sviests 10gr
Krustnagliņa 1gb
Pagatavošana:
Rabarberus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, vāra aptuveni 5 minūtes nelielā ūdens daudzumā ar cukuru un krustnagliņu. Atdzesē. Krustnagliņu izņem,pieliek zaķskābenes un visu kārtīgi blenderī sakuļ. Liek uz 12 stundām saldētavā sasalt, ik pa laikam apmaisot.Tad var sakult ar mikseri un ielikt atkal saldētavā vai kult saldējuma aparātā.
Rudzu rupjmaizīti krāsnī nelielā temperatūrā apcep,līdz kraukšķīga. Kad atdzisusi, to samaļ (var caur gaļas maļamo mašīnu). Apcep sviestā kopā ar medu līdz maizīte karamelizējas.Atdzesē.
Pasniedz rabarberu-zaķskābeņu sorbetu uz rudzu rupjmaizes drumstalām.