Tu vēl neesi reģistrējusies SievietesPasaule.lv? Izdari to tagad!Tas ir bez maksas, bet piedāvā dažādus bonusus, tādus kā - piedalīties konkursos, testēt produktus, blogot, pirmajai uzzināt jaunumus, kā arī personalizēt savu Sievietes Pasauli. Pievienojies!
rēks būtu ražīgākajā ogu laikā nepagatavot kādu gardu, vasarīgu ogu kūku, vai ne? Mūsu lasītāja Vēsma piedāvā unikālu recepti, ar kuras garšu niansēm vari spēlēties, mainot klāt pievienotās ogas un katru reizi iegūt gluži citu kūku!
Kūkai nepieciešams: 360 g Selgas cepumu; 200 g sviesta; 0,5 l salda krējuma; 700 g ogu (zemenes, avenes vai mellenes u.c. ogas); 6 ēdamkarotes cukura; 5 tējkarotes želantīna.
Pagatavošana: Sablendē cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu.Cepumu masu iepilda kūkas formā un rūpīgi izlīdzina. Ieliek ledusskapī, lai sastingst. Sablendē ogas ar cukuru. Saputo saldo krējumu. Sablendētās ogas iemaisa saldajā krējumā. Maisot, strūkliņā ielej klāt uzbriedinātu un izšķīdinātu želantīnu. Krēms gatavs. Krēma masu uzlej virsū tortes formā uz cepumiem. Liek ledusskapī sastingt. Kad sastingusi, noņemam tortes formas maliņu. Rotā ar šokolādi, svaigām ogām un piparmētru lapiņām.