Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Šokolādes cepumi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
100g sviests
100g šokolāde
1/2 tēj.k Dr.Oetker cepamais pulveris
Dr.Oetker mandeļu esence
1 ēdamkarote kakao
šķipsniņa sāls
60g mandeles
1 ola
60g milti kama
30g kviešu milti
60g cukurs

Pagatvaošana:
Sviestu putojam ar cukuru, pievienojam olu. Saputojam līdz viendabīgai masai.

Tālak pievienojam kakao, cepamo pulveri, sāli, mandeļu esenci, kviešu miltus un sablenderētus riekstus.
Saputojam.

Iemaisām miltus kama.

Ar tējkaroti liekam  uz cepamās plāts nelielas piciņas ar lielām atstarpem, jo cepumi cepot saplok un izplešas.

Cepam ~200 grādos, apmēram 15 minūtes.

Tikko no cepamās plāts cepumi vēl ir ļoti mīksti, bet pēc mirkļa tie jau sāk sacietēt.
Atdziestot cepumi kļuvuši cietāki, kraukšķīgi.

 

Recepte iesūtīta konkursam ‘Mirklis salduma’

Dalīties.

Atstāt Ziņu