Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Skābā krējuma kūka ar dārza ogām

Pinterest LinkedIn Tumblr +

No mammas kāzu jubilejā abi ar vīru saņēmām ļoti jauku dāvanu – pašas gatavotu mīlestības kūku. Tā bija tik skaista, garšīga un, galvenais, pašas mammas gatavota, ka nevaru ar jums nepadalīties ar tās recepti!

 

Nepieciešamie produkti:
Kūkas pamatnei:

1 paciņa sviests bez sāls
2 paciņas cepumi ”Selga”

Virskārtai:
1 l skābā krējuma (tauku saturs pēc izvēles)
4-6 ēd.k. cukurs (atkarībā no tā, cik saldu vēlas masu un no tā, kādas ogas izmanto – jo skābākas ogas, jo vairāk cukura nepieciešams)
½ litrs avenes
½ litrs krūmmellenes
4-6 ēd.k. zemeņu ievārījuma (var arī aveņu, ērkšķogu u.c.)
4 deserta karotes želatīna

Pagatavošana pa soļiem:
1) vispirms liek briedināties želatīnu;
2) ņem sviestu (vēlams to kādu laiciņu paturēt siltumā);
3) saberž smalki cepumus;
4) saberztajiem cepumiem pievieno mīksto sviestu un visu samīca viendabīgā masā;
5) sagatavo formu (manā gadījumā forma ar 26cm diametru, var ņemt arī dziļāku paplāti);
6) formas vai paplātes pamatni izklāj ar cepamo papīru, piegriežot vajadzīgo formu;
7) formā vienmērīgi izklāj sviesta un cepumu masu, ko ar pirkstiem stingri piespiež pannas apakšai;
8) atsevišķā traukā ielej skābo krējumu, pieliek ievārījumu, pieber cukuru. Izmaisa;
9) masai pieber veselas aveņu un melleņu ogas un iecilā krējuma masā;
10) uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē un ļoti lēnām pievieno krējuma masai, kuru nepārtraukti maisa;
11) gatavo masu lej uz sagatavotās pamatnes. Pēc tam ar karoti vēl viegli pamaisa, lai ogas vienmērīgi izvietotos pa visu virsmu;
12) ievieto ledusskapī uz 15 – 20 minūtēm;
13) tad to izņem no ledusskapja un dekorē ar ogām, šokolādes skaidiņām;
14) pēc tam to atkal liek ledusskapī uz 3-4 stundām, lai tā pilnīgi sastingst.

Kūka bija izdevusies laba un garšoja lieliski! Lai izdodas arī Jums! Labu apetīti!

 

Dalīties.

5 komentāru

  1. man gan labāk patīk ogas svaigā veidā,nu ,ja kāds pasākums-varbūt mazu putukrējuma cepurīti -bet kāpec tik ilgi darboties

  2. Pienācis laiks pārbaudīt leduskapja saldētavas saturu un pagatavot Kūku svētku galdam!Daudz laimes dzimšanas dienā…!

Atstāt Ziņu