Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Cepam veselīgus rudzu cepumus!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nataša mudina ierasto auzu cepumu vietā izmēģināt ko neparastāku- rudzu cepumus! Šo cepumu recepte ir tik vienkārša, ka būs pa spēkam katram. Šajā receptē nu nekādi nevar nošaut greizi, tā kā ķeramies tik klāt!

Sastāvdaļas:
1,5 glāzes rudzu milti (mīcot vajadzēs varbūt vēl)
1,5 glāzes rudzu pārslas
1 ola
4 ēd.k skābais krējums
4 ēd.k medus
1/2 tē.k  sāls
150g sviests vai margarīns
saulespuķu sēkliņas, pēc vajadzības ap 50g
1 tēj.k soda

Pagatavošana:
Sviestam/ margarīnam jābūt mīkstam, pastāvējušam istabas tempertūrā. Bļodiņā liekam medu, krējumu, olu, sāli, izmaisam. Pievienojam sviestu un visu izmaisam līdz viendabīgai masai.

Ieberam rudzu pārslas, izmaisam, pieberam rudzu miltus, kas sajaukti ar sodu, un atkal izmaisam.

Tālāk skatamies, vai vēl ir nepieciešami milti. Mīklai jābūt mīcāmai, bet nav jābūt sausai. Ja nepieciešams pievienojam pa karotītei rudzu miltus līdz mīkla ir mīcāma un nelīp pie rokām.

Samīcam mīklu un liekam maisiņā, atstājam istabas tempertūrā uz 20 minūtēm, lai milti uzbriest.

Pa to laiku apgrauzdējam saulespuķu sēkliņas, to daudzums atkarīgs pēc vēlēšanās.

Gatavo mīklu sadalam 12 vienadās bumbiņās. Katru bumbiņu apviļājam saulespuķu sēkliņās un iemīcam tās mīklā.

Bumbiņu saplacinam pankūciņā, ar dakšiņu iespiedu strīpiņas un apsmērēju ar sakultu olu.

Cepam ap 200 grādiem ap 15 minūtēm.

Gatavie cepumi ir mīksti, maigi un gardi!

Dalīties.

Atstāt Ziņu