Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Rabarberu sorberts

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rabarberu laiks! Ko tik no tiem nevar pagatavot –  ķīseļi, rauši un citi gardumi. Nataša piedāvā vēl vienu ideju- rabarberu sorberts.

Sastāvdaļas
500g rabarberi
ap 2-3 ēd.k cukurs
1 ēd.k ūdens

Pagatavošana
Nomizojam, sagriežam mazos gabalinos rabarberus, liekam katliņā, pieberam cukuru un pielejam ūdeni, uzliekam vāku un vāram ik pa laikam apmaisot. Vāram līdz rabarberi jau sāk šķīst ārā. Tad atdzesējam un sablenderējam.

Liekam saldētavā uz 5 stundām, ik pa stundai ar putojamo slotiņu izmaisām.
Un tad ķeramies pie ēšanas.

Teikšu, ka nesasaldēts tas ļoti labi der kā ievārījums pie pankūkām vai uz bulciņām un tortēm. Ļoti garšīgs!

 

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu