Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Edītes mīksto piparkūku recepte

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Edīte iesaka savu recepti, kā pagatavot mīktās medus piparkūkas.

Sastāvdaļas:

500 g miltu
400 g medus
100 sviesta
4 olu dzeltenumi
4 ēdamkarotes krējuma
piparkūku garšvielas pēc garšas
1 tējkarote dzēstas sodas (liku 2 tējk. cepamā pulvera)
sāls pēc garšas  (es liku 1 šķipsnu)
4 ēd.k. cukurs (olu dzeltenumu saputošanai ar cukuru)

Pagatavošana:
Medu vāra līdz tas paliek tumšs, atdzesē. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno garšvielas, medu, izkausētu sviestu, krējumu, sāli, saputo,  tad miltus, cepamo pulveri un samīca mīklu.  Mīklu klāj līdzenā apmēram 1 cm biezā kārtā uz pannas un cep cepeškrāsnī pie 180 grādu temperatūras. Gatavu atdzesē, sagriež nelielos gabaliņos. Var veidot arī tradicionāli kā piparkūkas.

Var likt klāt rozīnes, riekstus, būs garšīgāk.

P.S. (Skaties, nepārcep, tad sanāks cietas)

Dalīties.

Atstāt Ziņu