Tu vēl neesi reģistrējusies SievietesPasaule.lv? Izdari to tagad!Tas ir bez maksas, bet piedāvā dažādus bonusus, tādus kā - piedalīties konkursos, testēt produktus, blogot, pirmajai uzzināt jaunumus, kā arī personalizēt savu Sievietes Pasauli. Pievienojies!
Autors: Dobeles dzirnavnieks Ilustrācija: publicitātes foto Pievienots: 13.01.2015.
Mannas kūka ar apelsīnu sīrupu
iemai tik ļoti piestāv apelsīnu aromāts… Tas silda un vilina - tieši tādēļ jācep šī pēc svētkiem un Itālijas saules smaržojošā kūka. Biskvīts ir gaisīgs un apelsīnu sīrups to padara neparastu un svētku galda cienīgu.
miza no viena liela bioloģiskā apelsīna (ne-bio apelsīnu miziņa ir vaskota)
215 grami cukura
2 olas
115 grami mannas
280 grami miltu
2 tējk. cepamā pulvera
120 ml piena
Sīrupam:
125 grami cukura
sula no viena liela bioloģiskā apelsīna
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepamās formas (ar 20 cm diametru; ja formas diametrs ir 24 cm, tad šī kūka sanāks nedaudz “plakanāka”) apakšu izklāj ar cepamo papīru, bet malas iesmērē ar sviestu.
Ar mikseri saputo sviestu, apelsīna miziņu un cukuru. Masa kļūs gaišāka un gaisīgāka. Turpina putot, pa vienai pievieno olas. Beigās iemaisa mannu, miltus, cepamo pulveri un pienu. Puto vai maisa, kamēr izveidojas viendabīga mīkla.
Mīklu lej sagatavotajā formā, liek cepeškrāsnī un cep 45-50 minūtes (kūkas gatavību pārbaudiet ar kociņu – tā ir gatava, kad kociņš no kūkas iznāk ārā tīrs).
Kamēr kūka cepas, pagatavo sīrupu. Mazā katliņā ieber cukuru un pievieno apelsīna sulu. Uz zemas uguns, nepārtraukti maisot, sagaida, kamēr cukurs izkūst. Turpina maisīt, līdz šķidrums kļūst biezāks un garša – koncentrētāka (apmēram 5-7 minūtes). Nedaudz atdzesē (ja pirms pārliešanas kūkai sīrups kļuvis pārāk biezs, to atkal nedaudz uzsilda).
Kūku izņem no cepeškrāsns. Atdzesē 5 minūtes, pārlej ar sīrupu. Var pasniegt ar saputotu saldo krējumu (pēc garšas – ar vai bez pievienota cukura) vai - īpaši salduma mīļiem – ar vaniļas saldējumu.