Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Mandeļu kēkss ar dzērvenēm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gada nogalei piestāv piparkūku, cepumu, saldo maizīšu un citu gardu našķu smaržas un garšas. Goda vietā vari celt arī kēksu.

Nepieciešams:
180 g sviesta
70 g kokosriekstu rīsu dzēriena
200 g baltā cukura Rimi
4 gab. vistu olas Rimi A/L
150 g Hercogs pašbriestošo kviešu miltu
90 g mandeļu miltu
50 g pekanriekstu (sakapāti)
50 g dzērveņu 

Dekorēšanai:
100 g baltās šokolādes
30 g sviesta
pekanrieksti un žāvētas dzērvenes – pēc izvēles

Pagatavošana:
Izkausē sviestu ar rīsu dzērienu. Olas sakuļ ar cukuru.

Jauc mīklu – olas ar sviestu, tad pievieno miltus un mandeļu miltus, pekanriekstus un dzērvenes.

Pilda ietaukotā kēksa formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 160–175 grādos 40 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņas.

Izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kēksam. Dekorē pēc savas patikas.

Dalīties.

Atstāt Ziņu