Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Kēksa eglītes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
1 glāze kviešu milti
1/2 glāze kukurūzas milti
1/2 glāze cukurs
3 ēd.k kakao
1 tēj.k soda
1/2 tēj.k sāls
75ml  eļļa
1/2 tēj.k etiķis
200ml ūdens

Pagatavošana:
Bļodā sajaucam visas sausās sastāvdaļas, izmaisām. Citā traukā sajaucam šķidrās sastāvdaļas.
Savienojam un izmaisām,lai ir viendabīga masa. Iemaisām žāvētās plūmes.
Mīklai jāsanāk biezai, tekošai, aptuveni kā skābais krējums.

Lejam formiņās, aptuveni, lai ir aizpildīta 2/3 formiņas, jo citādi mīkla pāries pāri malām. Cepam 200 grādos      8 minūtes un pēc tam 180 grādos aptuveni 15 minūtes, vai līdz keksiņi gatavi (iedurot kociņu, tas ārā iznāk sauss).
Atdzesējam un izņemam no formiņām.

Formiņu izgatavošana:
Uz cepamā papīra uzzīmējam aplīšus, es talkā ņēmu 15cm diametra šķīvīti. Katru aplīti pārgriežam uz pusēm.tad sarullējam konusā. Varam saspraust ar metāla spraudītēm, lai formiņa turas kopā.
Lai formiņa turētos stāvus ņemam kartona rullīšus un aptinam ar foliju (kartona rullīti ņēmu no tualetes papīra kartona).

Gatavos kēksiņus apsmērējam nedaudz ar šokolādi un tad apviļājam kokosa skaidiņās.

No šīs mīklas sanāca 20 eglītes.

 

KONKURSS ‘MANA SVĒTKU LAIKA RECEPTE’  

 

Pastāsti un parādi mums savas īpašās Ziemassvētku laika un Jaungada receptes!

Balvās gardumi no ceptuves „Lāči” – lai svētki turpinātos arī pēc Jaunā gada!

Vairāk informācijas par konkursu šeit  >>>

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu