Vārda dienu svin: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Ķirbja-biezpiena gredzentiņi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ļoti vienkārša recepte, bet tai pat laikā liels kārums, kas no šķīvja pazūd nemanot.
Tas ir viens no veidiem kā es dēlam un vīram – ķirbja neēdājiem, iebaroju ķirbi. Just nevar, bet tai pat laikā tas tur ir.

Sastāvdaļas:
100g biezpiens
1/2 glāze ķirbja biezenis (vārīts, sablenderēts ķirbis)
2 ēd.k eļļas mīklai un vēl apm. 1 glāze cepšanai
4 ēd.k cukurs
1/2 tēj.k sāls
1 tēj.k vaniļas cukurs
1 ēd.k skābais krējums
1 ola, (Var likt, var nelikt. Esmu gatavojusi ar olu, bet šie ir bez olas, jo aizmirsu to gatavošanas procesā pielikt un sanāca tieši tā pat kā ar olu, nemanīju atšķirību)
1/2 tēj.k soda
Milti (Paņemam blakus 500g paku un tad jau redzēs cik aizies)
Pūdercukurs ar kanēli pārkaisīšanai

Pagatavošana:
Ķirbi izvāram, sablenderējam biezputrā. Pievienojam biezpienu, cukuru, sāli, sodu, vaniļas cukuru, eļļu un izmaisām. Ja liekam olu, tad maisam iekšā. Ja ne tad ne.

Pēc tam beram klāt miltus, sākumā maisām ar karoti, bet pēc tam jau mīcam ar rokām. Miltus liekam tik, lai mīkla nelīp pie rokām, bet tai pat laikā mīklai nav jābūt stingrai, sausai, miltainai.

Ieliekam mīklu maisiņā un atstājam istabas tempertūrā uz 30 minūtēm, bet var arī uz ilgāku laiku. Es parasti sagatavoju mīklu un tad daru savu darāmo, kad atbrīvojos cepu.

Uz virsmas uzberam nedaudz miltus, un rullējam mīklu. Izspiežam ar vienu glāzi lielakus aplīšus, bet ar mazāku glāzi vidū caurumiņus.

Cepam eļļā. Nevis vāram eļļā, bet cepam. Tāpēc eļļai nav jābūt tik daudz, ka gredzentiņi tajā peld.
Apcepam no abām pusēm, katru pusi apmēram 30 sekundes.

Tikko noņemtus no pannas vēl siltus pārkaisām ar pūdercukuru, kam pievienots kanēlis. Atstajam nedaudz, lai ievelkas.

Dalīties.

Atstāt Ziņu