Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Gardā kūka ar rozīnēm un žāvētām plūmēm (bez olām)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ai var izcept kūku bez olām? Jā, var, un turklāt garšīgu! Lūk, Lauras piedāvātā recepte.

Sastāvdaļas nr.1:
1 tase  brūnā cukura (ja nav var arī balto)
1/2 tase olīveļļas
1 tase auksta ūdens
sauja rozīņu
sauja sīki sagrieztu žāvēto plūmju  (labāk izmērcētas)
1 tējk. kanēļa
1 tējk. muskatrieksta
1 tējk. sāls

Sastāvdaļas nr. 2:
2 tases miltu
2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. sodas

Sastāvdaļas nr. 1 samaisa, lej katlā (ērtāk lielā pannā) un karsē (bet nevāra) 3 – 5 minūtes. Atdzesē.

Lielā bļodā samaisa sastāvdaļas nr. 2 un maisot pievieno masu no katla.

Lej ietaukotā veidnē un 180 grādu temperatūrā cep apmēram 45 minūtes. Gatavai kūkai jābūt nedaudz “miklai”, bet, pārbaudot gatavību ar kociņu, nekam pie tā nav jālīp.

Atdzesē un ēd gardu muti. Ja pasniedz ar plombīra saldējumu tad sanāk brīnumgardi!

Recepte iesūtīta konkursa ‘Gavēņa laika receptes’ ietvaros

Dalīties.

Atstāt Ziņu