Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Cepumi ‘Maigie taurentiņi’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šādi taurentiņi noteikti Lieldienu galdā būs tieši vietā. Vienkārši gatavojami, skaisti un vēl gardi – iesaka Nataša.

Sastāvdaļas:
1 vārīta biete, aptuveni  apelsīna lielumā
2 ēd.k citrona sula
100g svaigais siers
1 ola
1/2 glāze cukurs (var arī varāk, ja garšo izteikti saldi cepumi)
50 g sviests vai margarīns istabas temperatūrā
kviešu milti ap 500g
cepamais pulveris 15g, būtībā jālasa uz paciņas, kādam miltu daudzumam paredzēts konkrētas firmas cepamais pulveris

Pagatavošana:
Bieti nomizojam, sarīvējam uz smalkās rīves, pievienojam citrona sulu un sablenderējam kopā ar svaigo sieru viendabīgā massā.

Olu saputojam ar cukuru, pēc tam pievienojam sviestu un vēl saputojam.

Olu maisījumā pievienojam biešu maisījumu un visu saputojam.

Beram klāt miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.

Maisam mīklu pēc tam jau mīcam. Mīkla sanāk mīksta, maiga,bet tai nav jālīp pie rokām. Mīcīšanas procesā nomazgājam rokas un turpinam mīcīt ar tīrām, šādi miltus nepievienosim par daudz.

Gatavo mīklu liekam maisiņā un ledusskapī uz 3 stundām.

Pēc tam liekam mīklu uz cepamā papīra gabala, mazliet izrullējam, pārberam nedaudz miltus un turpinam rullēt.

Mīklu var rullēt gan ļoti plānu, gan arī atstāt pabiezu. Man šie cepumi garšo, ja ir biezāki. Aptuveni 0,5cm biezumā.

Kad mīkla izrullēta ,es to apgriezu otrādi, lai ar miltiem apbērtā puse būtu apakšā, bet skaistā, neskartā, apakaša būtu augšā.

Ar  forminu izspiedu sirsniņas. Vienam taurentiņam nepieciešamas 4 sirsniņas un vidū mazliet izrullētu mīklas gabaliņu.

Tā kā mīkla sanāca diez gan daudz, tad taisīju gan taurentiņus, gan vienkārši sagriezu gabaliņos.

Dažus cepumus es izmēģināju apsmērēt ar sakultu olu un izrādījās, ka tas ir lieki, jo skaistāki ir tie cepumi,kuri nav smērēti ar olu.

Cepumi ir mīksti, maigu garšu. Kā minēju, ja tie būs plāni, tad būs krauksķīgi, ja biezi,tad mīksti. Man biezākie labāk garšo.

Recepte iesūtīta  svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu