Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Burkānu kūka ar svaigā siera pildījumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nataša ‘Kāruma svaigā siera recepšu konkursa’ ietvaros piedāvā savu recepti interesantai kūkai- gatavotai no burkāniem, ar svaigā siera krēma pildījumu.

Sastāvdaļas:
3 olas
2 glāzes milti
1 glāze rīvētu burkānu
1/2 glāze cukurs (saldummīļiem var pat 1 glāzi)
vaniļas cukurs
1 tēj.k cepamais pulveris (santa maria, ja cits tad skatieties, kādam daudzumam paredzēts)
50 g izkausēts sviests vai margarīns
(glāze 250ml)

Pildījumam:
0,5l skābais krējums
Paciņa Kāruma svaigā siera
cukurs pēc garšas

Pagatavošana:
Atdalam olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus putojam ar pusi cukura un vaniļas cukuru līdz iegūstam gaišu masu un cukurs izkusis, pievienojam izkausētu sviestu/margarīnu, rīvētus burkānus un visu saputojam.
Iegūstam šķidru, skaistu oranžu masu. Pievienojam miltus, kam pievienots cepamais pulveris.
Visu rūpīgi izmaisam. Masa ir ļoti bieza.
Olas baltumus putojam, kad jau mazliet saputots lēnam beram klāt atlikušo cukuru. Putojam līdz kļūst stingras putas. Olas baltumus maisam biezajā masā.
Visu kārtīgi izmaisam un lejam formā. Var cept vienu biezu vai arī vairākus plānus biskvītus. Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm,līdz kļuvis brūns. Gatavo biskvītu pārgriežam horizontāli uz pusēm.

Saputoju skābo krējumu ar cukuru un svaigo sieru līdz kļūst stingra, krēmīga masa. Ļoti labi noderēju arī kāds ievārījums. Smērēju biskvītus ar ievārījumu un ar krēmu, tā bagātīgi.

Apgrauzdēju riekstus un sasmalcināju,malas dekoreju ar tiem. Tas ir ērti un rieksti visur iet klāt.
Lai arī vispuse būtu glītāka uzbēru kokosriekstu skaidiņas.

Vienkārša, neparasta, garda kūciņa!

Recepte iesūtīta svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss

 


Dalīties.

Atstāt Ziņu