Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Burkānu, auzu pārslu maffini

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas 9 maffiniem:
200g svaigi burkāni
100g medus
60g sviests
1 ola
1/2 glāze milti
1/2 glāze auzu pārslas
1 tēj.k Dr.Oetker cepamais pulveris
1 paciņa Dr.Oetker vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
rudzu rīvmaize ap 2 ēd.k
50g cukurs

Pagatavošana:
Medu kopā ar sviestu izkausējam.
Olu, sāli, cukuru,1/2 paciņu vaniļas cukuru samaisām kopā. Pievienojam uz smalkās rīves sarīvētus burkānus. Izmaisām.
Pielejam izkausēto sviestu ar medu. Izmaisām.
Pieberam auzu pārslas, miltus un cepamo pulveri. Izmaisām līdz viendabīgai masai. Mīkla sanāk bieza, krītoša ne tekoša. Ja sanākusi šķidra mīkla, kas var būt, ja burkāni ir sulīgi, tad varam pievienot vēl nedaudz miltus vai auzu pārslas, tas būtu papildus kādas 2 ēdamkarotes.
Liekam mīklu formiņās, ja vēlamies pārberam ar rīvmaizi, kam pievienots vaniļas cukurs.

Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 20 minūtes.
Gatavus atdzesējam un pasniedzam.

Maffini sanāk ļoti aromātiski, mitri un supergardi. Labs kārums, kas papildināts ar veselīgām sastāvdaļām.

 

Recepšu konkurss “Mirklis salduma”
Mēs vēlamies uzzināt, kas ir tie gardumi, kas šajā gada tumšajā laikā tieši tavās mājās ienes mirkli salduma. Padalies ar savām cepumu, plātsmaižu, kūku un citu našķu receptēm! Balvās- dāvanu grozi no garšīgo un virtuvē noderīgo „Dr.Oetker” produktu klāsta.

Vairāk par konkursu uzzini šeit>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu