Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Biezpienmaize ar smilšu mīklu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mīklai:
1. Milti 300-350 g
2. Cukurs 100 g
3. Sviests 200 g

Sviestam jābūt mīkstam. Iesaku pirms tam paturēt istabas temperatūrā, kad tas ir mīksts to sagriež gabaliņos un pievieno miltiem un cukuram. Visu samīca kopā līdz veidojas smilšu mīkla. 

Masai:
1. Biezpiens 1 kg
2. Cukurs 7 ēd.k.
3. Sk, krējums 7 ēd.k.
4. Olas 2 gb.
5. Daži pilieni vaniļas esence (uz šo daudzumu ~ 5 pilienus – pietika)
6. 4 ēd.k manna (pēc vēlēšanās, manna padara biezpiena masu stingrāku)
7. Rozīnes (pēc vēlēšanās)

Rozīnes no sākuma uzbriedina ūdenī. Pa to laiku biezpienu, cukuru, skābo krējumu, olas, vaniļas esenci un mannu sajauc kopā un saputo ar mikseri līdz izveidojas viendabīga masa. Beigās pievieno rozīnes (bez ūdens) un izmaisa. Pagaršot, ja pietrūkst cukura, tad pievieno vēl, cik pašai saldu gribās. 

Cepamajā traukā, kur izklāts cepamais papīrs izklāj mīklu. Par cik es mīklu taisīju tieši pirms cepšanas, tad tā bija mīksta un varēju to vienkārši ar rokām izklāt, ja mīkla pastāvējusi ledusskapī, tad nepieciešams to izrullēt. Pa virsu liek biezpiena masu, nolīdzina un cepeškrāsnī iekšā. Par cik es cepu plīts krāsnī, tad man grūti precizēt grādu un laiku, bet parasti šādas biezpienmaizes cep aptuveni 40 – 50 min., 150 – 200 grādos. 

Labu apetīti!

Dalīties.

Atstāt Ziņu