Copyright © 2010 Sievietes Pasauleizdrukāts no SievietesPasaule.lv
![]()
Biezpiena sacepums
Katram noteikti ir sava bērnības garša. Taču ar visai lielu pārliecību varam teikt: ja tiktu veidots bērnības dienu garšu tops, biezpiena sacepums ar ķīseli noteikti būtu daudzu respondentu sarakstā. Atceries, kā to gatavoja mamma vai vecmāmiņa, vai kā to ēdi skolā? Pamēģini pagatavot pati! Nepieciešams: Pagatavošana: Sacepums gatavs! Sacepumu var ēst tāpat - kā kūku, bet var pasniegt arī kopā ar ķīseli. Šajā gadījumā piemērots būs vidēji biezs ķīselis ar ogām vai šķidrāks ķīselis, kas vārīts no sulas. Šeit atrodama pamācība, kā vāra ķīseli.
Lai arī ķīselis ir viens no visvieglāk un ātrāk pagatavojamajiem desertiem, daudziem šī kāruma pagatavošana rada grūtības. Gatavojot ķīseli ļoti liela loma ir tieši iebiezināmā šķidruma un cietes proporcijām. Ķīseļus iedala biezajos, vidēji biezajos un šķidrajos. Rēķinot proporcijas, jāatceras, ka savu daļu šķidruma veido ne tikai sula, bet arī ogas un augļi, ko pievienojam ķīselim, kā arī cukurs. |