Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Biezpiena-augļu torte

Pinterest LinkedIn Tumblr +

a sakārojas, ko garšīgu un saldu, bet ne pārmērīgi treknu, vari pagatavot biezpiena torti. Kopā ar bērniem šādu kūku gatavojām pirms meitas vārda dienas.

Nepieciešams:
1,2 kg biezpiens
200 g marmelāde (vēlams- Laimas)
300 g ananāsu gabaliņu sīrupā
3 gatavus (diezgan mīkstus) kivi
0,5 l saldā krējuma
Cukurs
Līdz 5 paciņām Selgas cepumu (klasisko)
Želatīns
Ievārījums

Pagatavošana:
Biezpienu, ja tas ir rupjos graudos, var izbert caurs sietu vai samalt smalkāku. Ananāsa gabaliņus ieber sietā un ļauj notecēt. Kivi nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Sagriež arī marmelādes.  Augļus, marmelādes un biezpienu samaisa kopā. Lej bļodā saldo krējumu, kam kulšanas procesā pievieno līdz 8 ēdamkarotēm cukura. Iemaisa biezpiena masā putukrējumu. Pievieno ūdenī uzbriedinātu želatīnu (atkarībā no ražotāja, līdz 5 ēdamkarotēm). Tad ņem apaļo tortes cepamo formu (man bija forma ar 27 cm diametru un augstām malām). Formai gar iekšējo malu apkārt liek cepumu gabaliņus, arī formas pamatu noklāj ar cepumiem (lai noklātu visu pamatni cepumus var likt pamīšus divās kārtās). Kad tas izdarīts, ccepumiem var pārlikt pāri skābenu ievārījumu, piemēram, brūkleņu, ābolu vai cidoniju. Tad cepumu formā liek sagatavoto biezpiena masu. Masu var dalīt divās daļās un pa vidu likt vēl vienu kārtu cepumu. Kad visa biezpiena masa ir salikta formā, kūku var dekorēt. Pēc tam formu noliek vēsumā vismaz uz 24h (ātrāk cepumi nebūs pietiekami uzsūkuši ievārījuma un/vai biezpiena masas mitrumu un būs cieti un sausi). Kad diennakts pagājusi, noņem formas metālisko malu, griež gabalus un pasniedz viesiem!

Lai labi garšo!

 

Ja arī Tavā recepšu krātuvītē ir kāds īpašs  gardums, neturi sveci zem pūra, padalies! Sūti savu recepti uz sp@sievietespasaule.lv

Dalīties.

6 komentāru

Atstāt Ziņu