Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Biešu kēksi ar mandelēm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
2 olas
150g rīsu milti
200g vārītas bietes
6 ēd.k cukurs
sauja mandeles un dekorēšanai mandeļu skaidiņas
50g sviests
50g baltā šokolāde
80g skābais krējums
1/2 tēj.k cepamais pulveris

Pagatavošana:
Olas putojam ar cukuru līdz krēmīgai masai.
Sviestu ar šokolādi izkausējam.
Bietes sarīvējam uz smalkās rīves.
Olām klāt putojam bietes, tad sviestu ar šokolādi un krējumu. Pievienojam miltus ar cepamo pulveri.Visu saputojam.
Sablenderējam riekstus un iemaisām mīklā.
Lejam formiņās.

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 20-30 minūtes.
Ja vēlamies uzberam mandeļu skaidiņas.
Gatavos kēksus atdzesējam.
Tos var arī apbērt ar pūdercukuru.

Dalīties.

Atstāt Ziņu