Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Auzu pārslu cepumi ar žāvētiem augļiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vienkārši pagatavojams, garšīgs, turklāt veselīgs našķis- auzu pārslu cepumi ar žāvētiem augļiem un riekstiem. “Cepumiņi sanāk ļoti garšīgi un nav grūti pagatavojami, tā kā tik uz priekšu!”-mudina Nataša.

 

Sastāvdaļas:

250g auzu pārslas

2 olas

100g cukurs

125g sviests vai margarīns

rieksti ap 100g

žāvētas plūmes ap 100g

dateles ap 100g

 

Pagatavošana:

Apgrauzdējam uz pannas auzu pārslas, tad būs aromātiskāki cepumi.
Plūmes, dateles sagriežam mazākos gabaliņos. Apgrauzdējam riekstus, sasmalcinām mazākos gabaliņos.
Izkausējam sviestu/margarīnu, atdzesējam, pievienojam auzu pārslām, izmaisām.

Olas putojam ar cukuru, pielejam auzu parslām, izmaisām un pievienojam riekstus, dateles, plūmes.

Kārtīgi izmaisām un ar karotīti liekam uz cepampannas, kurai uzklāts cepampapīrs .Cepam 200 grādos ap 15-20 minūtēm.

Tikko izcepti cepumi ir vēl mīksti un trausli, bet kad atdziest paliek cietāki, kraukšķīgāki, bet arī ne pārak cieti.

Var pievienot jebkādus riekstus un jebko žāvētu -dzērvenes, ķiršus, aprikozes utt. un to daudzumu var variēt, kā pašiem labāk patīk. Cepumiņi sanāk ļoti garšīgi un nav grūti pagatavojami, tā kā tik uz priekšu!

Dalīties.

Atstāt Ziņu