Vārda dienu svin: Jāzeps, Juzefa

Ātrā ābolkūka ar biezpienu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iesakām iegaumēt šīs kūkas pamatrecepti, jo, ar ko to bagātināt, lai diktē sezona. Šoreiz izmantoti pēdējie mājas āboli, bet jau pavisam drīz varēs izmantot rabarberus, ķiršus, plūmes, jaunos ābolus, ogas. 

Nepieciešams mīklai:
2 olas
100 g biezpiena
1 glāze cukura
1 glāze kefīra (var izmantot arī skābo krējumu, kas sajaukts ar Lakto)
2 glāzes miltu
1 tējk. sodas

Rotāšanai:
6 nelieli āboli
1 tējk. kanēlis
2-3 tējk. cukura 

Pagatavošana:
Saput olas ar cukuru, pievieno biezpienu un kārtīgi izmaisa. Pievieno kefīru un iesijā miltus un sodu. Maisa līdz mīkla iegūst viendabīgu masu un tajā vairs nav miltu kunkuļu. 
Ņem apaļo formu (šajā gadījumā – 24 cm, bet var būt arī lielāka vai mazāka, tas ietekmēs tikai kūkas biezumu). Piegriež cepampapīru. Lej mīklu formā un to rotā ar šķēlītēs sagrieztiem āboliem (ābolus var arī iejaukt mīklā). Pārkaisa ar sajauktu kanēļa cukuru.
Liek pannu sakarsētā cepeškrāsnī un 1800C cep 40 minūtes (režīms – ventilators un siltums no apakšas). 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu