Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Vasaras salāti pāris minūtēs

Pinterest LinkedIn Tumblr +

asara ir laiks, kad arī uzturā gribas lietot ko vieglāku, un daba piedāvā ļoti daudz šādu gardu iespēju.  Tad nu jāsteidz tie izmantot ēdienos. Šeit būs dažas vasarīgu salātu receptes, kuru pagatavošana tev aizņems pavisam neilgu brīdi.

Rabarberu salāti ar vārītām bietēm
3 rabarberu kāti
2 vārītas bietes
3 ēdamkarotes cukura
dilles
pētersīļu zaļumi

Rabarberus sagriež plānās šķēlītēs, pārkaisa ar cukuru un 20 min patur aukstumā. Tad pievieno sarīvētas bietes, pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm un pētersīļu zaļumiem. Visu labi samaisa.

Spinātu, piparmētru un kartupeļu salāti
300 g spinātu
2 glāzes vārītu,sagrieztu kartupeļu
1 gurķis
1 glāze sasmalcinātu redīsu
2 ēdamkarotes saulespuķu sēklu kodolu vai riekstu
pusglāze eļļas
citronu sula vai galda etiķis
sāls, cukurs
sīpolloki
sasmalcinātas piparmētras lapas

Pagatavo salātu mērci: sasmalcinātus sīpollokus sajauc ar piparmētrām, sāli, cukuru, eļļu un citronu sulu (eļļas vietā var izmantot skābo krējumu vai majonēzi, bet citronu sulas vietā galda etiķi). Mērci ievieto noslēgtā traukā, labi sakrata un noliek vēsumā uz 20 min.

Salātu traukā liek nomazgātas, sasmalcinātas spinātu lapas, plānās šķēlītēs sagrieztus gurķus, kartupeļus, redīsus, saulespuķu sēklu kodolus vai sakapātus riekstus. Visu pārlej ar mērci. Rotā ar piparmētru lapiņām un sakapātiem riekstiem.

Redīsu salāti ar āboliem
100 g redīsu
1 ābols
1 sīpols
1 skābēts gurķis
4 ēdamkarotes skābā krējuma vai eļļas
zaļumi

Redīsus un ābolus sarīvē. Sīpolu un gurķi smalki sagriež. Visas sastāvdaļas liek salātu traukā un pārlej r krējumu vai eļļu, kam pievienoti sasmalcināti sīpolloki un dilles. Rotā ar redīsu ripiņām.

Svaigu kāpostu un žāvētu plūmju salāti
160 g svaigu kāpostu
30 g žāvētu plūmju
30 g burkānu
10 g cukura
ķimenes
5 g citronskābes
zaļumi

Kāpostus sarīvē uz rupjās rīves un pārkaisa ar cukuru. Uzbriedinātas žāvētas plūmes sagriež, notīrītus burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Visas salātu sastāvdaļas sajauc, pieber ķimenes un pārlej ar ūdenī izšķīdinātu citronskābi. Rotā ar pētersīļu lapiņām.

Zemeņu salāti
3 glāzes zemeņu
1 paciņa vaniļas cukura
cukurs
citrona miziņa
1 ēdamkarote vīna, konjaka vai liķiera
1 glāze putukrējuma vai pusglāze piena

Zemenes ieber sietā un nomazgā, kārto traukā un apkaisa ar cukuru un vaniļas cukuru, sarīvētu citrona miziņu. Patur aukstumā, pēc tam apslaka ar vīnu, konjaku vai liķieri. Virsū liek putukrējumu vai pārlej ar pienu.

Dalīties.

1 komentārs

  1. Līga Rozentāle on

    Kā reiz vakar vakariņās pagatavoju ko līdzīgu – vasarīgus un vieglus salātus. Ar mizojamo nazi sagriezu gurķi garās, ļoti plānās šķēlēs, saplucināju dīgstus (zirņu, kressalātu),spinātu lapas, piegriezu tomātu šķēlītes, visu apslacīju ar balzametiķa mērcīti, eļļu,nedaudz sāli un gatavs! Bija ļoti svaigi un garšīgi!

Atstāt Ziņu