Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Vistas – rudens dārzeņu sacepums. FOTO recepte

Pinterest LinkedIn Tumblr +


opā ar atsauksmi vēlētos publicēt vieglas, gardas un rudenīgas vistas-burkānu-kabaču maltītes recepti,- tā pieteikumā Fiskars Functional Form jaunās sērijas četri-vienā virtuves dēlīša testam rakstīja Zane. Viņa solījumu tur un sagatavojusi kārdinošu fotorecepti. Kopējais ēdiena gatavošanas laiks ir 30-40 min.                                               

Nepieciešams (4 ne pārāk ēdelīgām personām):
~600 g vistas fileja;
~500 g svaigie kabači (der arī nepāraudzis kabacis);
~ 400 g burkānu;
Garšvielas pēc patikas (šoreiz: veģetārā garšviela bez sāls, baziliks, timiāns, majorāns, divas dažādas garšvielas vistas ēdieniem, svaigie zaļumi).

Pagatavošana:

1) Sagriež vistu nelielos kubiciņos, sagriež kabaci plānās šķēlītēs (ja lielāks kabacis – šķēles dala uz 4 daļām), sarīvē burkānu (man patīk uz smalkākās rīves).

2) Vistai pievieno vistas garšvielas un uz lielas ugums ātri apcep, lai ļoti nesasulotos (cep ~ 5 min.).

3) Vistu noņem no pannas.

4) Liek uz lielas uguns ātri apcepties burkānus, līdz tie kļūst dzeltenīgi (~2 min.)

5) Burkāniem pievieno vistu.

6) Pēc tam pievieno kabačus un visu sautē ~15 minūtes, pa laikam apmaisot.

7) Kad kabacis kļūst mīksts, pievieno sakapātus zaļumus (zaļumus vienmēr pievienoju pašās beigās, lai tiem nezustu aromāts).

8) Viss tiek cepts vēl ~3-5 minūtes (gatavību parasti nosaku pagaršojot sastāvdaļas – vistai jābūt mīkstai, kabacim jābūt mīkstam, bet ne putrā – tādam, lai ir mazleit stingrs).

Pasniedz ar skābo krejumu.

Labu apetīti!

 

Zane šo recepti piedāvā Fiskars Functional Form četri-vienā virtuves dēlīša testa ietvaros.

Šis jaunās sērijas jaunums ir bērza koka virtuves dēlītis ar maināmām plastmasas virsmām (kopā 4 virsmas), kas saliekamas kopā ar īpašu klipsi. Tas ir ērti gan gatavošanas procesā, jo sagriežot vienu sastāvdaļu atliek tikai noņemt vienu virsmu un var gatavot tālāk. Savukārt pēc gatavošanas, visas virsmas saklipsē kopā un uzglabā kā vienu, nevis piecus dažādus dēlīšus.

 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu