Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Divi vienā: šokolādes kēksi un vista apelsīnos uz grila

Pinterest LinkedIn Tumblr +


rila pusdienas ar apelsīnu garšu un smaržu: vistu iemarinējam apelsīnu mīkstumos, bet apelsīnu mizas izmantojam kā formiņu gardu šokolādes kēksu cepšanai uz grila.

qr code

Sastāvdaļas kēksiem:
3 apelsīni
2 olas1 olas dzeltenums
100g melnā šokolāde
50g sviests
100ml apelsīnu sula
50g cukurs -mans iecienītākais ar savu aromātu Dansuker farīna cukurs
40g milti

qr code Sastāvdaļas vistai uz grilla:
6 vistas kājas
1 burciņa krievu sinepes
3 apelsīnu mīkstums
pipari
250ml kefīrs

 

 

Gatavošanas process:
Apelsīnus griežam uz pusēm un skaisti izņemam mīkstumu, lai saglabājas veselas apelsīnu mizu pusītes.

Šokolādi ar sviestu izkausējam, nedaudz atdzesējam. Olas,cukuru un 100ml apelsīnu sulu samaisam līdz viendabīga masa. Iemaisam izkausēto sviestu un šokolādi, kas jau padzisusi. Iesijājam miltus un izmaisam vienā virzienā līdz mīklas konsistence viendabīga, bez kunkuļiem. Mīkla sanāk pašķidra, tā tam jābūt. Un šādi sagatavota var stāvēt ilgi,nav jāsteidzās uzreiz cept. Līdz ar to mājās iepriekš var pagatavot mīklu un tad braukt grilēt. Bet arī uz vietas pie grila var pagatavot šo mīklu, jo nekas nav jāputo, tikai un vienīgi jāizmaisa.

Atlikušo apelsīnu mīkstumu sablenderējam. Pievienojam sinepes, kefīru, piparus un liekam iekšā vistu. Marinējam divas stundas.

Apelsīnu miziņas viegli iesmērējam ar eļļu iekšpusē.

Kad grils sagatavots cepšanai liekam uz restēm vistu un uz cepamās plāts apelsīnu mizu pusītes, ko sapildam ar kēksu mīklu. Vistu cepam apgrozot līdz gaļa labi nāk nost no kauliem. Tas, ka āda apsvilst,tas ir labi,tad tā būs vēl gardāka un vista aromātiskāka.

Kēksi gatavi, kad virspuse nav jēla, aptuveni 20 minūtēs uzcepas.

Apelsīnu miziņas lieliski noder kēksu cepšanai uz grila. Ne vien ērti un gardi, bet vēl viss apkārt smaržo pēc apelsīniem. Kēksi gardi gan tikko cepti,gan arī atdzisuši. Garšo tie kā šokolādes trifeles. Slapji, šokolādīgi, sātīgi, aromātiski.


Iesūtīts konkursa ‘Tavs iecienītākais grila ēdiens’ ietvaros.

 

PIEDALIES ARĪ TU!

KONKURSS: 
Tavs iecienītākais grila ēdiens >>>

Receptes un bildes vari iesūtīt, sākot no 28.aprīļa līdz 25.maijam (ieskaitot). 
Divu interesantāko grila ēdienu autores saņems dāvanā – 
Fiskars Fonctional Form nažu komplektu.

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu