Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Vista ķīniešu gaumē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

a vakariņās kārojas kas neparastāks, pagatavo vistu ķīniešu gaumē. Mēs izmēģinājām, bija ļoti gardi! Skaties foto, kā pagatavot vistu ķīniešu gaumē!

Nepieciešams:
2-3 vistas filejas
burkāni
paprika
sīpoli
ķiploks
čilli pipariņš (var likt klāt arī puravu, ananāsa gabaliņus u.c.)
kartupeļu ciete
sojas mērce
pipari
ķīniešu garšviela*
ūdens

Pagatavošana:
Sagriez kubiņos vai garenās strēmelītēs vistas fileju. Gatavo vistas gaļai marinādi. Bļodā liek 2-3 karotes kartupeļu miltu, maltos piparus, ķīniešu garšvielu, 2-3 ēdamkarotes sojas mērces un 50-100 mililitrus ūdens. Visu rūpīgi samaisa, pārlej vistas gaļu un visu kārtīgi apmaisa. Gaļu atstāj marinēties, kamēr tiek sagriezti burkāni, paprika, sīpoli, ķiploks un čilli pipariņš. Tad ņem pannu, uzkarsē tajā nelielu daudzumu eļļas un liek apcepties vistas gaļas gabaliņus (pateicoties kartupeļu miltiem ap gaļu izveidosies tāda forša „mīklas” kārtiņa). Kad gaļa apcepusies, to ieliek bļodā. Liek cepties burkānus, kam vēlāk pievieno papriku, sīpolus, ķiploku un čilli piparu. Kad viss apcepies/izsutis pievieno apcepto vistas gaļu. Pievieno vēl nedaudz sojas mērces. Un vista ķīniešu gaumē ir gatava!

Pasniedz ar rīsiem.

* Ir tāda garšvielu paciņa ar nosakumu “Ķīniešu garšviela”, kuras sastāvā ir sarkanie saldie pipari, čili, maltie melnie pipari, oregano, rozmarīns, maltie ķiploki, sausie sīpoli, garšas pastiprinātājs


Ja arī Tavā recepšu krājumā ir kāda recepte no ķīniešu virtuves, padalies! Sūti uz sp@sievietespasaule.lv

Dalīties.

Atstāt Ziņu