Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Cepti kabači jeb kabači panējumā

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kabaču laikā šis ēdiens uz mana galda ir viens no biežāk sastopajiem. Jā, nu nav ļoti veselīgi – tomēr cepts, eļļa un milti. Bet ko darīt, ja tā garšo!

Sastāvdaļas
Kabacis
Olas
Milti
Sāls
Malti melnie pipari

Pagatavošana
Ņemam kabaci- vēlams tādu, kas nav pāraudzis, lai ripiņas nebūtu gigantiskas. Nomizojam un sagriežam ripiņās (aptuveni puscentimetra- centimetra biezumā), pēc tam kabaču šķēles viegli izklapē ar gaļas āmurīti vai sadursta ar dakšiņu. To daru tādēļ, lai labāk turētos ola, kā arī kabači sanāk mīkstāki.
Sakuļam olu ar miltiem- līdzīgi kā tu gatavotu panējumu karbonādēm, pievienojam sāli, piparus. Uzkarsē pannu un kabaci, vispirms iemērcot sakultajā olā, liekam uz pannas. Cep no abām pusēm līdz tas ir brūns.
Lieliski garšo kopā ar krējuma mērcēm un svaigu dārzeņu salātiem.

Var darīt arī tā: Ja kabacis ir maziņš un miza plāna, to var arī nemizot.

Dalīties.

Atstāt Ziņu