Vārda dienu svin: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Karamelizēts ķirbis ar riekstiem, kazas sieru un pētersīļiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ārtiņdiena ilgus gadus bija nepelnīti aizmirsti latviskie svētki, taču pēdējos gados to atzīmēšana atkal kļūst par daudzu ģimeņu tradīciju (par to arī šajā mūsu portāla rakstā >>). Neiztrūkstoša šo svētku daļa ir arī Mārtiņdienas ģimenes mielasta gatavošana. Neiztrūkstoši galdā tiek celts zoss (pīles, vistas) cepetis, kā arī dažādi dārzeņu ēdieni. Arī šī recepte būs lielisks papildinājums svētku galdam.

Recepti piedāvā restorāna Kaļķu vārti šefpavārs, raidījuma Mūsdienu Latvijas garša 3.sezonas uzvarētājs un LTV1 raidījuma Ciemiņš virtuvē galvenā persona Raimonds Zommers, kurš drīzumā kā sveicienu valsts svētkos izdos savu pavārgrāmatu “Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve”. 

Ar zemāk minēto sastāvdaļu daudzumu pietiks 4 porcijām. Pagatavošana būs ātra.
 
300 ml baltvīna
150 g Dansukker cukurniedru sīrupa
Karamelizētam ķirbim:
1 kg mazos kubiņos (1 cm) sagriezta ķirbja
100 ml rapšu eļļas
150 g apgrauzdētu lazdu riekstu bez miziņas
2 citrona miziņas
2 apelsīna miziņas
1 sauja svaigu pētersīļu
sāls, malti melnie pipari
Pasniegšanai:
400 g kazas siera bumbiņu
 
Pagatavošana:
1. Vāra sīrupu: katlā ielej vīnu, pievieno cukurniedru sīrupu un maisot vāra, līdz izveidojas pabieza konsistence.
2. Karamelizē ķirbi: citā katlā sakarsē eļļu, ieber ķirbjus un viscaur apcep. Pielej sīrupu un ļauj ķirbjiem ~ 5 minūtes karamelizēties. Pievieno citrusaugļu miziņas, riekstus, sāli un piparus, samaisa un pacep vēl ~ 2 minūtes. Pievieno rupji sakapātus pētersīļus.
3. Bļodā liek ķirbjus, virsū kārto kazas siera bumbiņas.
Dalīties.

Atstāt Ziņu