Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Paprika pildīta ar dārzeņiem un malto gaļu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Man pildītas paprikas šķiet īsti vasarīgs ēdiens, kura pagatavošanai var izmantot visu, kas dārzā nogatavojies. Paprikas var pildīt arī tikai ar dārzeņiem, taču, ja vēlas sātīgāku maltīti, iesaku pievienot gaļu.

Nepieciešams:
sarkanā vai oranžā paprika 5 gab. (sanāks 10 pusītes)
maltā gaļa (liellopu vai jauktā) ~ 300 g
neliels kabacis
2-3 burkāni
1-2 gatavi tomāti
1 neliela paprika 2 ķiploka daiviņas
pētersīļu lapas
melnie pipari (malti)
sāls

Gatavošana:
Paprikas sagriež uz pusēm, iztīra un izņem sēklas.
Gatavo pildījumu: Sagriež ripiņās burkānus, kabaci un vienu papriku, un tomātus – kubiciņos. Uzkarsē pannu, liek cepties kabaci un burkānus, kad tie kļuvuši mīksti, pievieno malto gaļu, pievieno garšvielas- piparus, sāli, saspiestas ķiploka daiviņas. Kad arī gaļa apcepusies, pievieno sagriezto tomātu un sasmalcinātus pētersīļus. Vēl 5 – 10 minūtes visu pasautē zem vāka.

Gatavo pildījumu ar karoti uzmanīgi pilda papriku pusītēs, sapildītās paprikas kārto uz cepampannas un liek cepties 200 grādos uz ~ 40 – 50 minūtēm. Paprikas gatavas tad, kad pildījuma virskārtiņa kļuvusi brūna un pašas paprikas kļuvušas mīkstas un nedaudz sakritušās.
Šādi pildītas paprikas labi garšo kopā ar rīsiem, ar kuskusu, ar krējuma mērcīti vai vienas pašas.

Dalīties.

Atstāt Ziņu