Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Satinies sapinies jeb kabaču ruletītes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ācies kabaču un cukīnī laiks. Tad nu nolēmu pagatavot kaut ko neparastāku. Recepte paredzēta 2-3 personām.

Nepieciešams:
1 vidēji liels cukīnī
200-250g jaukās maltās gaļas masas
sojas mērce
sezama sēklas
sāls
cukurs
malti melnie pipari
koka irbulīši

Pagatavošana:
Maltās gaļas masai pievieno nedaudz sāls un melno piparu un samīca. No masas veido nelielas garenas gaļas ruletītes. Uz pannas uzkarsē nedaudz eļļas un liek ruletītes cepties. Kad gaļa izcepusies, to noņem no pannas un uzliek uz papīra salvetēm, lai nosūcas liekā eļļa. Tikmēr plānās šķēlēs ar nazi vai mizotāju sagatavo cukīnī šķēles. Ņem vienu cukīnī šķēli, liek uz tās gaļas ruletīti un to ietin. Nostiprina ar koka irbulīti. Kad visas ruletīties ietītas, liek vēlreiz karsēties pannu un uz nelielas uguns liek apsautēties kabaču tītenīšus. Pārslaka nedaudz sojas mērces, uzber nedaudz cukura (mazāk kā tējkarote) un, pēc vēlēšanās, arī sāli, pārber ar sezama sēkliņām. Visu vēlreiz apgroza un noņem no uguns.

Kabaču ruletītes pasniedz ar svaigiem salātiem, šaja gadījumā, aisbergera salāts ar tomātiem un nedaudz ķiploku mērcītes. 

 

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS MĪĻĀKAIS VASARAS ĒDIENS’  IETVAROS

Un kāda ir tava mīļākā vasara ēdiena recepte?

Vairāk par konkursu uzzini ŠEIT >>





Dalīties.

Atstāt Ziņu